Autobahn

VIDEO: Inparkerende vrouw rijdt helpende man aan puin

Het is een bekend gezegde: een vrouw achter het stuur betekent bloed aan de muur. In Vietnam kan een man nu zeggen dat het zijn bloed aan die muur is.

Het komt met enige regelmaat voor dat we video's van slecht inparkerende vrouwen voorbij zien komen. Dit is er ook zo een, maar dan met minder grappige gevolgen. Een man in Hanoi dacht een achteruit inparkerende vrouw een handje te helpen. Wat hij niet wist is dat hij na zijn goede daad niet meer zou kunnen lopen.

In de video zien we de man netjes gebaren dat de vrouw rustig achteruit kan rijden. Hij verandert nog even van positie zodat de dame in kwestie zijn gebaren ook goed kan zien. Had hij dat maar niet gedaan, want door de positieverandering kon hij nergens meer heen toen het brein van de vrouw kortsluiting kreeg en ze het gaspedaal aanzag voor het rempedaal. Ze rijdt hard in op de man die vervolgens klem komt te zitten tussen de auto en de muur. Vermoedelijk had ze het volume van de autoradio niet voldoende omlaag gedraaid en kon ze zich daardoor niet goed concentreren.

Na de crash weet ze gelukkig nog een wel stukje vooruit te rijden om de man uit zijn benarde positie te laten kruipen. Dit doet hij met hulp van omstanders die met gevaar voor eigen leven - madame zit nog steeds achter het stuur - de man achter de auto vandaan proberen te krijgen. Later stapt ze uit en checkt ze de schade aan haar bumper.

Maar goed, missie geslaagd. De auto staat geparkeerd, jammer dat een man daarvoor KIA ging.