Autobahn

Tesla Roadster gaat naar de maan met optioneel 'SpaceX Pack'

U bent natuurlijk keihard onder de indruk van de prestaties van de nieuwe Tesla Roadster. Dat zijn wij ook, maar meneer Musk is dat minder. Hij zegt nu dat het basisprestaties waren en dat de auto nog veel harder gaat met het optionele 'SpaceX Pack'.

Terwijl Tesla op het randje van de afgrond lijkt te lopen en het de Model 3 nog steeds niet op de rit heeft, weet fearless leader Elon Musk toch weer mooi de aandacht van al dat gedoe af te leiden. Die idioot snelle Roadster die hij vorig jaar aan het publiek toonde kan blijkbaar nog veel harder. Tenminste, dat beweerde Musk tijdens de aandeelhoudersvergadering eerder deze week. Het enige dat de koper moet doen is het vinkje voor 'SpaceX Pack' op de optielijst aanvinken.

Maar zoals met veel van Musks beloftes, blijft het dit wederom ook bij de belofte. Hij vertelde namelijk niet wat het pakket precies inhoudt en hoeveel sneller de Roadster daadwerkelijk gaat als het pakket geïnstalleerd is. Hij vertelde wel dat de Roadster de ultieme auto is om het gevecht met het 'halo-effect' van de benzineslurper aan te gaan. Een halo car to end all halo cars. Zijn nieuwste creatie verslaat de rest namelijk op elk front.

Wat de man ook feilloos wist te omzeilen is de prijs van de SpaceX-optie. Daar is nog geen enkele duidelijkheid over. Evenals de uiteindelijke prijs van de Roadster zelf. Voor een Founders-editie mag u 215.000 euro overmaken aan Tesla, maar hierbij gaf het bedrijf al snel aan dat het om een startprijs gaat. Om de snelle Tesla voor de deur te krijgen, kan het zomaar zijn dat er op het laatste moment toch nog wat extra poen bij moet.

Naast het SpaceX Pack voor de Roadster beloofde Elon ook dat de Semi beter gaat worden dan wat er vorig jaar gepresenteerd is. Maar ook op dit punt faalde hij om uit te leggen wat er dan daadwerkelijk beter aan zou worden. We gokken op een groter bereik aangezien hij hier al eerder over in de lucht kwam.

Update

Musk plaatste onlangs een tweet waarin hij aangeeft dat de een Roadster met SpaceX-optie welgeteld tien small rocket thrusters de carrosserie verwerkt heeft. Kortom, een dikke troll dus. 

Social

Reacties

LeonSmuk 11-06-18 | 17:38

Morgen op dit Blog: Elon Musk laat een wind.

XaleX_2 11-06-18 | 17:44

Andere fabrikanten zullen Musk bedanken voor zijn (voor)werk nadat hij failliet is en zullen dan het stokje overnemen.

Johnny66 11-06-18 | 19:25 | 2

Gesubsidieerd knallen . Kan de afbouw enkel versnellen , zoals het hoort.

bitflip 12-06-18 | 12:19

Brandstofauto's rijden al decennia gesubsidieerd, dat zegt dus niets.

issieookweer 12-06-18 | 22:18

@bitflip: Jij, kampioen losse opmerkingen, bent blijkbaar beter op de hoogte dan de rest, wij dus. Noem eens al die subsidies voor brandstofauto's. Wij kunnen je daarna alle belastingen opnoemen die brandstofrijders moeten betalen. Van die belastingen worden dan de subsidies voor EVs betaald.

kloopindeslootjijook 11-06-18 | 20:18 | 4

Jaja, leuk die kijk-mij-eens-auto's waar je alleen bedrijfsmatig bij kan onder het mom van ecologies en waar de autobezittende belastingbetaler aan mee kan dokken terwijl die z'n eigen 3e-hands dieseltje straks kapitaalverdampend naar de sloop kan. Briljant.
Wat dat betreft wordt het hoog tijd voor een electrische Dacia. Iets eenvoudigs en praktisch en betaalbaars qua onderhoud. Dat zou pas iets bijzonders zijn op dit moment, als het dan toch electrisch moet.

XaleX_2 11-06-18 | 20:41

De Tesla is vooral populair onder de beter/welgestelden valt me op. Net zoals een dikke SUV populair is bij dezelfde doelgroep. Het gaat bij de meeste Tesla eigenaren echt niet om het 'milieubewuste' aspect. Het is meer eens soort wannahave gadget-auto voor ze die hip is op dit moment.

CamaroHans 12-06-18 | 08:34

Dat is op zichzelf niet erg, ook de welgestelde mens is een mens. Echter wat het zo oneerlijk maakt is dat Jan Modaal niet van een vergelijkbaar voordeel kan genieten. Zodra dat wel het geval gaat zijn (op het moment dat er betaalbare én bruikbare modellen op de markt verschijnen) zijn deze voordelen al lang verdwenen.

Johnny66 12-06-18 | 09:09

@xalex , de meeste tesla rijders zijn geen eigenaar . De meeste mensen bestaan nu eenmaal niet uit BN''ers.

bitflip 12-06-18 | 12:22

Ja, we zijn er nog niet, maar zonder Tesla hadden VAG en anderen nu nog steeds een arrogant praatje opgehangen waarom ev's niet kunnen.

Johnny66 12-06-18 | 09:10 | 1

@kloopindeslootjijook , de chinesen ( volvo , lotus , mini en co) gaan massaal exporteren . Voor jan modaal , is de bedoeling.

bitflip 12-06-18 | 12:24

Hi Johnny66, heb je al een beetje rondgebeld in china waarom hun EV's zoveel duurder zijn dan jij hier altijd feitenvrij ophangt?

lekkeraustralie 12-06-18 | 15:30

En intussen gaat binnenkort de benzineprijs weer kunstmatig hoger, Gewoon om een handje te helpen.

Reageer