Autobahn

VIDEO: politie achtervolgt pantservoertuig door de stad

Gisteravond gebeurde er iets wat wel vaker in Amerika gebeurt: er reed een APC door de straten van een grote stad. Natuurlijk werd deze gevolgd door een mooie colonne aan politievoertuigen en was iedereen helemaal in de war. Was het een Russische invasie?

Gisteravond rond een uurtje of acht besloot een man in een onbewapend gepantserd infanterietransportvoertuig weg te rijden van Fort Pickett, een militaire basis vlakbij Richmond, Virginia. De man reed in de tank het pantservoertuig met een vaartje van ongeveer 70 kilometer per uur door de stad en zorgde daar voor nogal wat opschudding. Daarom werd hij al snel gevolgd door de nodige police cruisers die ervoor zorgde dat het voertuig zonder schade aan te richten kon rondrijden. Verrassend genoeg is er geen enkel schot gelost door de normaal zo schietgrage dienders.

Rond een uurtje of 21:40 was de bestuurder klaar met zijn rondje en werd hij eerst getaserd en daarna ingerekend door de politie. Zij hebben nog niets laten weten over het motief van de man. Ook is nog onbekend of de man op de basis werkte of dat hij een gewone burger was die wel zin had in een rondje met een YPR.