Autobahn

Fiat is dood, leve de Fiat 500e

Waar de originele Fiat 500e exclusief voor de VS gebouwd werd (en Sergio Marchionne liever niet had dat je hem kocht), gaat de volgende elektrische dwerg juist naar Europa. De VS mag Fiat gedag zwaaien.

In 2020 krijgen we niet alleen een verse Fiat 500e (dat mag wel eens na dertien jaar), maar ook een 500 Giardiera. Die laatste wordt een stationwagentje op basis van de kleine 500. Laten we het voor het gemak maar even vergelijken met de MINI Clubman. Al gokken we erop dat de Italianen de Cinquecento gewoon klein houden.

Het is de bedoeling dat de Giardiniera optisch erg doet denken aan het model dat in de jaren zestig werd gebouwd. Het wordt dus een schattig autootje, dat net iets handiger is in gebruik doordat er net iets meer ruimte in zit. Zo wil Fiat zich kronen tot de koning van de stadsauto.

Elektriciteit

Om echt alle steden in te mogen in de toekomst lijkt elektriciteit onmisbaar. Fiat gaat dus overstag en komt weer met een 500e. Gelukkig komt de auto dit keer vanzelf naar Europa en is het zelfs de bedoeling dat u de auto gaat kopen. Fiat meent dat ze helemaal geen achterstand hebben op andere fabrikanten: "[the company] is very well-placed to exploit battery-electric city car opportunities in jurisdictions where access for internal combustion vehicles will be increasingly restricted."

De nieuwe modellen van de 500-serie, die ook hybride en mild-hybride versies gaat krijgen komt al in de komende twee jaar. Het gaat om een compleet nieuw ontwikkeld model. Op dezelfde architectuur wil Fiat meteen een nieuwe Panda ontwikkelen.

Gelukkig voor de Italofielen is het dus nog niet helemaal gedaan met Fiat. De Turijners mogen zich gaan richten op het stadverkeer. Voor daarbuiten richten de Italianen hun blik op Jeep.

Reacties

Doctor Honoris Causa 02-06-18 | 08:44 | 2

Ik vond de Fiat 500 in 2007 één van de weinige geslaagde "retro" auto's. Voor stadse jongedames dan, dat wel.

Gazzerop 02-06-18 | 12:26

In die tijd had ik een werkgever die me zo'n ding in de lease meegaf. Toen waren ze nog weinig tot niet in het wild te spotten. Nou ben ik verre van een stadse jongedame, maar ik kan je wel vertellen dat ik bijna overal waar ik parkeerde aangesproken werd door grijze duiven met nostalgische gevoelens. "ooooh wat is ie leuk en wat lijkt ie op de oooude".
Dat werd echt knap vervelend op den duur! :P

SergeantPierlala 02-06-18 | 23:53

Er zijn ergere dingen om je aan te ergeren, Gazzerop. Zo vind ik de Mini als retro ook geslaagd, maar de Kever een complete mislukking. Het toont overigens wel aan dat de windtunnel niet de enige reden is waarom steeds meer op elkaar zijn gaan lijken, zelf concepten worden van elkaar gestolen.

Johnny66 02-06-18 | 09:16 | 3

Het wordt per definitie steeds moeilijker voor fabrikanten te overleven . Traditionele fabrikanten dus.... EV gaat veel teweeg brengen ( hoewel de particulier niet koopt..) . Een EV maken is te simpel .

Techtalent 02-06-18 | 10:33

Een EV maken is het probleem ook niet. Onderdelen zijn op elke hoek van de straat te krijgen. Genoeg mensen die thuis de auto ombouwen. Een EV met prestaties vergelijkbaar met zijn benzine/diesel broer bouwen is de truc.

Johnny66 02-06-18 | 10:40

Welke prestaties ? 0-100 ? Weet dat achtertreinen compleet met E-motor ingekocht worden . Kwestie van carosserie . En als de prestaties moeten zijn de wegligging ....... dat is voor de grootste groep niet belangrijk . Goed en veilig , Klaar.

Johnny66 02-06-18 | 10:42

edit : carrosserie . Een van de redenen dat de echte fabrikanten niet blij zijn met die EV manie.

Leukautootje 02-06-18 | 13:48

Ondertussen koopt Waymo even 62.000 Fiat Chryslers

de_tyvus 02-06-18 | 14:22

@M. Goes | 02.06.2018 | 08:11
Koffie nog niet op voor je begon te typen? Het wordt doorgaans Giardinetta genoemd en niet Giardiera of Giardiniera.

Reageer