Autobahn

VIDEO: Opwarmen voor de Isle of Man TT met laprecord

Dit weekend gaat het weer helemaal los op de krappe straatjes van het Isle of Man. Om alvast op te warmen voor het veste superbike-event van het jaar, klimmen we bij Michael Dunlop op de motor tijdens het snelste rondje dat hij ooit op het eiland reed.

De Isle of Man TT is 's werelds gevaarlijkste race en claimt bijna elk jaar één of meerdere levens. Ook dit jaar heeft de kwalificatie al een leven geëist. Maar naast het nodige gevaar worden we ook elk jaar getrakteerd op extreem toffe beelden van racers die in bijna onmogelijke situaties toch de twee wielen onder zich weten te houden. 

Michael Dunlop doet dat als geen ander en heeft op dit moment drie(!) TT records op zijn naam staan. In 2016 reed hij het snelst op zijn BMW S 1000 RR in de Outright- en de TT Superbike-klasses. Op z'n Honda CBR 600 RR vestigde hij drie jaar eerder in de Supersport-klasse  een record. 

De video hierboven laat zien hoe Dunlop een record zet door het 60,72 kilometer lange rondje er binnen zeventien minuten doorheen te jakkeren. Om extra duidelijk te zijn hoe snel dat gaat: de gemiddelde snelheid die hij rijdt is ongeveer 215 km/u.

Reacties

FredJ 01-06-18 | 19:48 | 1

Weet iemand eigenlijk wat de eisen zijn om mee te mogen doen aan de IoM TT?
Ze zullen vast niet iedereen met een motor en een leren pak mee laten doen, maar zal toch wel soort selectie zijn om mensen tegen zichzelf te beschermen ook.

Cadaver 02-06-18 | 09:34

Je moet een aantal keren hebben gereden op andere straat circuits.
Pin mij er niet op vast, maar ik dacht iets van minimaal 5 keer en bij je allereerste straat circuit race krijg je een mooie oranje vest aan, ter waarschuwing van hen om je heen.

Rhenium 02-06-18 | 00:09

We zien graag ook een video van het doekrecord, D. Wilman...

XaleX_2 02-06-18 | 00:12 | 1

Ik kan me niet voorstellen dat je het hele parcours uit je hoofd kan leren, dus deels moeten ze het puur op gevoel doen en hopen dat het goed uitpakt. Je moet een lichtelijke doodswens hebben om hieraan mee te doen.

Memek 02-06-18 | 07:04

Dat lukt wel. Het hele circuit zit in een racing game, ik heb het ik weet niet hoe vaak "gereden". Je kent op een gegeven momen elk hobbeltje
elk hoekje enz. Alle delen van het circuit hebben een naam, terwijl je rijd noem je de namen. Ik vind het gevaarlijkste gedeelte na Sulby Bridge tot aan Parliament Square in Ramsey, dat is vreselijk hobbelig.
Maar ook direct na de start zijn er een aantal zeer linke secties.

Psychmaus 02-06-18 | 01:24

Zullen we ook even afkoelen met het overlijden van Dan Kneen? Geheel eens met Xalex over t hebben van een doodswens om aan deze race mee te doen. Van mij mogen ze. Maar dit soort ongein is waarom ze het in de artsenwereld een donorcycle noemen.

Memek 02-06-18 | 07:17

Deze race wordt ironisch ook wel de TT of Man slaughter genoemd.
Ik vind het triest wanneer er doden onder de coureurs en of toeschouwerd vallen, maar ik keur deze race niet af. Wellicht heeft dat te maken met het feit dat ik mensen (in dit geval zowel de coureurs als toeschouwers) die bewust weten wat ze doen, niet zal tegenhouden.
Als iemand bewust door roken, drugs of drank zichzelf naar de kloten helpt, ppk dan, men gaat z'n gang maar.
Deze gladiatoren van Man zijn voor mij een zekere zin grote helden met big balls.

Biet 02-06-18 | 09:37

Mooi circuit voor de F1. Dan leert Max ook een keer dat hij niet ongestraft mag crashen.

Memek 02-06-18 | 16:45

Kneen had in 2012 ook al een pittige crash, maar kwam er toen levend vanaf.
www.youtube.com/watch?v=7tCMm5hBnbU

Reageer