Autobahn

VIDEO: Opwarmen voor de Isle of Man TT met laprecord

Dit weekend gaat het weer helemaal los op de krappe straatjes van het Isle of Man. Om alvast op te warmen voor het veste superbike-event van het jaar, klimmen we bij Michael Dunlop op de motor tijdens het snelste rondje dat hij ooit op het eiland reed.

De Isle of Man TT is 's werelds gevaarlijkste race en claimt bijna elk jaar één of meerdere levens. Ook dit jaar heeft de kwalificatie al een leven geëist. Maar naast het nodige gevaar worden we ook elk jaar getrakteerd op extreem toffe beelden van racers die in bijna onmogelijke situaties toch de twee wielen onder zich weten te houden. 

Michael Dunlop doet dat als geen ander en heeft op dit moment drie(!) TT records op zijn naam staan. In 2016 reed hij het snelst op zijn BMW S 1000 RR in de Outright- en de TT Superbike-klasses. Op z'n Honda CBR 600 RR vestigde hij drie jaar eerder in de Supersport-klasse  een record. 

De video hierboven laat zien hoe Dunlop een record zet door het 60,72 kilometer lange rondje er binnen zeventien minuten doorheen te jakkeren. Om extra duidelijk te zijn hoe snel dat gaat: de gemiddelde snelheid die hij rijdt is ongeveer 215 km/u.