Autobahn

Porsche stopt plotseling met de verkoop van nieuwe auto's

Schokkend nieuws uit Stuttgart: Porsche is met onmiddellijke ingang gestopt met het verkopen van nieuwe auto's in Europa. De Duitsers moeten omschakelen naar de WLTP meetcyclus en dat kost nogal wat meer moeite dan verwacht.

De nieuwe uitstootmetingen die vanaf september stap voor stap ingevoerd gaan worden hebben voor problemen gezorgd bij Porsche. De Duitse sportwagenfabriek heeft nu besloten om tot nader order geen nieuwe auto's meer te verkopen. Volgens de Frankfurter Allgemeine Zeitung heeft het bedrijf de maatregelen die ze moesten nemen ernstig onderschat.

De nieuwe WLTP-regels maken het in de regel ook voor benzinemotoren deeltjesfilters noodzakelijk. Op de sites van Porsche staan sinds vandaag meldingen over op handen zijnde modelwijzigingen, waardoor de auto's momenteel niet leverbaar zijn: "Dit model is momenteel niet beschikbaar om vrij te specificeren als gevolg van een aankomende modelaanpassing. Als u geïnteresseerd bent in onze nieuwe voorraad en Porsche Approved voorraad adviseren wij u om contact op te nemen met uw Porsche Centrum."

De Duitse krant meldt dat de modellen Cayenne en Panamera nog zeker tot maart 2019 niet geleverd gaat worden. Voor de 911 is het minder duidelijk, maar het zit er dik in dat je tot in de herfst moet wachten op je nieuwe elfje als je er nu een bestelt.

Wachtlijst

Officieel wijt Porsche de lange wachtlijsten aan de goedgevulde orderportefeuille. Uiteraard is dat goed nieuws, maar de verkoopstop van nieuwe auto's gaat de wachtlijst niet korter maken (tenzij klanten voor een model van de concurrentie gaan kiezen). Porsche zet nu alles op alles om de bestaande productiemodellen klaar te maken om in september door de tests te komen.

Het is dus nu kiezen uit een Porsche uit de handelsvoorraad bij de dealer, maar dan krijg je dus een erger vervuilende auto. Het is echter de vraag hoeveel klanten daar nou echt mee in hun maag zitten. 

Diesels van Porsche waren al een paar maanden niet meer te krijgen. De zelfontbranders gaan misschien ook niet meer terugkomen bij de sportwagenbouwer uit Zuffenhausen. Wel komen er allerlei elektrische modellen aan.

Reacties

Wibowob 01-06-18 | 17:29 | 6

Ik zou het waarderen als er nog een zelfrespecterend merk bestaat dat gewoon besluit om niet met de electrische hype mee te doen en in plaats daarvan zegt liever failliet te gaan dan comromissen te gaan sluiten.
Want zeg nou zelf.... downsizen, elektrisch... dit komt niet meer goed.

VierkantBanaan 01-06-18 | 18:08

Koenigsegg. Vooralsnog geen plannen met electric in de main, enkel als boost.

Atlantis-95 01-06-18 | 18:44

Dit heeft weinig te maken met elektrische hype. Dit wordt vanuit de EU opgelegd. Na 1 september mogen in de EU geen auto's worden verkocht zonder WLTP meetcyclus. M.a.w. Porsche heeft liggen slapen.

www.zeit.de/mobilitaet/2018-06/wltp-p...

(...)
Die neuen Normen sollen von September an für alle Neuwagen in der EU gelten. Bei diesen neuen Labormessverfahren wird der sogenannte Neue Europäische Fahrzyklus (NEFZ) durch den international abgestimmten sogenannten Worldwide Harmonized Light-Duty Test Procedure-Zyklus (WLTP-Zyklus) ersetzt. Er soll realistischere Werte beispielsweise für den C02-Ausstoß und Kraftstoffverbrauch liefern, indem er repräsentatives Fahrverhalten besser simuliert.
(...)

Dwergmaster 01-06-18 | 20:56

Zei men ook bij de introductie van de verbrandingsmotor en afschaffing van het paard.

Leukautootje 01-06-18 | 21:23

@VierkantBanaan, volgens mij rijden Koenigseggs ook op biofuel

Leukautootje 01-06-18 | 21:24

@Wibowob, volgens mij ging Porsche juist een Porsche E maken of iets in die richting

ColaDrinkert 02-06-18 | 19:24

Alle auto's rijden op biofuel. Alleen mag dat niet, van de overheid.

harry21 01-06-18 | 19:01

Kraantje pappie pulled dus niet up in a Porsche...

Roger-Rabbit 01-06-18 | 20:50

"krijg je dus een erger vervuilende auto."
Alsof het iemand niet aan zijn reedt zal roesten met een Porsche, die koop je niet voor 1 op 25.
Groenlinks gelul allemaal

issieookweer 01-06-18 | 21:22

Wat verkoopt is dat, wat aan de hysterie van de kudde beantwoordt, ongeacht waar die hysterie over gaat. Anticiperen is daarbij de hoogste kunst in de kringen van de slappe hap; zie Negerzoenen. Daar heeft menig eerst nog zijn hoofd over geschud, maar we zien nu wel bij Porsche hoe dat gedram zich doorgezet heeft.

Doctor Honoris Causa 01-06-18 | 23:25

Het Volkswagen concern staat toch juist bekend om zn slimme ingenieurs op het gebied van emissie meet cycli ?

derksje 02-06-18 | 08:35 | 1

Op Porsche.com staat niets hierover......

Guido 02-06-18 | 11:23

Jawel hoor, alleen is er geen verkoopstop: newsroom.porsche.com/dam/jcr:f3eedc80...

Alleen komt er geen verkoopstop, sommige modellen kunnen iets later uitgeleverd worden zolang niet alle metingen verricht zijn.

pedro300 02-06-18 | 09:13

directe benzine injectie(fsi ed) veroorzaakt het fijnstof. meer kw`s ,zuiniger maar dat gaat verloren met de noodzakelijke filters

derksje 02-06-18 | 10:49

dus gewoon fake news

lekkeraustralie 02-06-18 | 16:07

Welk een ellende ! Ik heb er toch geen geld voor, laat staan nut. Probleem opgelost. Ja op de boerderij heb ik ook paarden en die schijten wat af, maar daar hoor je niemand over.

Reageer