Autobahn

Hamilton: geen plek voor Ricciardo bij Mercedes en Ferrari

Naar welk team gaat Daniel Ricciardo volgend jaar? Blijft hij zitten of stapt hij over naar Mercedes of Ferrari? Het is de vraag die de F1 al een tijd bezighoudt, maar Lewis Hamilton heeft het antwoord: er valt niets te kiezen voor de Red Bull-coureur. 

Ricciardo heeft vrijwel zijn hele Formule 1-carriere doorgebracht onder de vleugels van de rode stier, maar dat kan eind dit seizoen zomaar ten einde komen. Het contract van de Australische coureur loopt af en gezien zijn niet onverdienstelijke prestaties van de afgelopen periode, zou hij een goede kans maken op een stoeltje bij Mercedes of Ferrari. Zeker omdat daar ook contracten op hetzelfde moment aflopen.

Maar Ricciardo blijft zitten waar hij zit volgens Lewis Hamilton. Hoewel ook zijn contract bij Mercedes dit jaar eindigt, ziet hij het niet gebeuren dat hij of zijn teamgenoot Valtteri Bottas (wiens contract ook niet verder gaat dan 2018) hun stoeltjes zullen afstaan aan Daniel. Daarnaast is er een kans dat Ferrari in 2019 niet verder gaat met Kimi Raikkonen, maar ook dit ziet Hamilton niet voor zich. Volgens hem rijdt de Fin erg goed in de Ferrari en zal er voor het team geen aanleiding zijn om Ricciardo op zijn plek neer te zetten.

"Obviously in the top area there's only Ferrari and Red Bull and Mercedes that he could consider. But currently here that's unlikely. I don't think that's going to happen. And if you look at Ferrari, I imagine Kimi's going to want to continue - and why not? He's driving really well this year and he doesn't seem to be ageing. I'm sure he'll go for a little bit longer." vertelt Lewis tegen Motorsport.

Red Bull

Volgens de meervoudig Formule 1-kampioen heeft Ricciardo logischerwijs maar één keuze: zoveel mogelijk uit de onderhandelingen met Red Bull Racing slepen. Op dit moment presteert hij beter dan Verstappen, maar verdient hij beduidend minder en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Hij is de beste coureur van het team en daar zou hij ook naar betaald moeten worden, althans dat vindt Lewis.

Daarnaast denkt Hamilton dat Red Bull, ondanks al het gedoe met de Renaultmotor,  helemaal geen slecht team is om bij te horen.Het is een kwestie van tijd voordat dat probleem zichzelf oplost: "If at some stage they get an engine, they're going to be even closer in the mix with us."

 Als advies geeft hij de Australiër dan ook mee om vooral zo door te gaan. Hij gaat zeker nog meer races winnen en dat is alleen maar goed voor zijn waarde.

Reacties

Joris_Wegh 01-06-18 | 21:55

Tuurlijk rijdt Raikonen goed in de Ferrari volgens Hamilton. Hamilton staat boven hem in de ranglijst.

kolonel-knalpiemel 01-06-18 | 22:07

Met dat gebit snap ik niet dat er nog geen Colgate-Sensodyne BMW F1 team om hem heen is opgezet.

Tapioca pudding 01-06-18 | 22:33

Te onzinnig van Ham om er een hele reactie over te schrijven.

meso1 02-06-18 | 09:23

sinds wanneer heeft Hamilton hier ook maar iets ook te zeggen?!

ColaDrinkert 02-06-18 | 19:22 | 2

Ricciardo zou nog naar Renault kunnen, dat zou helemaal geen rare keuze zijn.

Red Bull is sowieso fucked in de huidige situatie, want die zitten volgend jaar écht wel met een Honda motor. Ze wilden wachten tot de komende GP, om motoren met updates te vergelijken, maar Renault heeft al aangegeven dat RB de updates niet gaat krijgen de volgende GP. Renault wil gewoon van RB af en met het eigen fabrieksteam verder. En Renault zit qua motor goed dichtbij, met Ricciardo erbij, en in 2019 een Honda in de RB, wordt Renault het 3e team, en niet Red Bull.

Vettel wil Ricciardo niet in Ferrari, omdat ie weet dat Ricciardo sneller is dan hem. Dit heeft Ricciardo tijdens de Vettel-Retbull tijd al aangetoond.

borgmonster 02-06-18 | 19:59

Helaas is de carrosserie van Renault niet echt net zog oef als die van RB. Dat gaat hem dus niet worden.

ColaDrinkert 02-06-18 | 20:44

Je zegt het precies goed. NOG niet zo goed. Maar volgend jaar rijdt RB met een mindere motor, en heeft Renault stappen gemaakt. Dus is het niet ondenkbaar, en zelfs best waarschijnlijk, dat Renault kans heeft om vóór RB te komen.

Reageer