Autobahn

Brussel moet teruggedraaide tellers harder aanpakken

Autohandelaren gaan met enige regelmaat aan de slag om de kilometerstand van tweedehands auto's te verlagen. De burgers hierdoor jaarlijks miljarden euro's teveel en daarom moet dit harder aangepakt worden.

In Nederland houden we de tellerstanden van auto's redelijk goed bij. Bij elke APK wordt de stand doorgegeven aan de RDW die deze vervolgens registreert. Daarnaast hebben we de Nationale Auto Pas die de standen bijhoudt. Maar in andere landen gaat het niet zo netjes. Daar wordt niets geregistreerd en wordt er volgens een schatting met ongeveer de helft van de auto's gerommeld. Dat moet ophouden volgens Brussel.

De EU heeft dan ook ingestemd met het plan om binnen een jaar met voorstellen voor oplossingen voor dit probleem te komen. De ChristenUnie en D66 pleiten nu al voor een Europese uitrol van de NAP, of het vergelijkbare Belgische Car-Pass. Maar daarbij willen ze het ook verbeteren door bij elke onderhoudsbeurt de kilometerstand te registreren. Daarnaast moeten alle EU-landen vrij deze informatie met elkaar kunnen delen zodat im- en export van auto's makkelijker en duidelijker wordt.

Volgens de ChristenUnie worden kopers nu jaarlijks voor ruim negen miljard belazerd door dit soort frauduleuze praktijken. Dat is serieus veel geld en daarom moeten deze sjoemelpraktijken ook strafbaar worden. Sinds 2014 is dit in Nederland al het geval. Als je schuldig bevonden wordt van het terugdraaien van de tellerstand van een auto, kan je rekenen op een gevangenisstraf tot maximaal een jaar of een boete van een paar honderd euro. En laten we eerlijk zijn, een gevangenisstraf komt er niet van, dus de malafide autoverkoper komt er met een tik op de vingers en een cashbetaling van een paar tientjes vanaf. Geen echte straf dus. We hopen dat de EU hier wat serieuzer werk van gaat maken.

Reacties

Ing. Admiraal 01-06-18 | 16:11 | 1

Bij iedere onderhoudsbeurt? En wat nu als je zelf het onderhoud doet?

Equus africanus asin 01-06-18 | 16:58

In Nederland kan je bijna niet sjoemelen. Alleen als je al het onderhoud zelf doet, en m elk jaar voor de APK een stuk terug draait kan het. De KM-stand wordt namelijk bij elk bezoek aan de garage geregistreerd. Dus de meeste auto's hebben binnen de kortste keren een flinke geschiedenis opgebouwd.

2voor12 01-06-18 | 16:49 | 1

Zullend de occasions uit Duitsland een stuk duurder worden als ze niet meer massaal de tellers terug kunnen draaien voordat ze naar Nederland verscheept worden.

i-Wonder 01-06-18 | 17:01

Kilometerstand terugdraaien is een stuk minder erg dan vroeger. Een Duits occasie met veel snelwegkilometers in 2 of 3 jaar kan nog heel lang mee.

The_Master_Bear 01-06-18 | 17:05 | 2

Terugdraaien is voor sjonnies. Echte mannen zetten een stukje elektronica achter de pulsgever in de versnellingsbak, dat het aantal pulsjes halveert. 60 op de teller als je 120 rijdt, beurtjes nog mooi op tijd.
Even ertussen uit halen voor de jaarlijkse keuring. Klaar.

cneaker 01-06-18 | 17:59

laptop aansluiten en binnen een minuut geregeld; fysiek ergens aan draaien hoeft niet hoor :)!
Maar meestal heb je naast de km teller meerdere tellers, o.a. een motorteller die een andere meetmanier gebruikt. Of dat je je sleutel in het contact stopt en de teller weer precies op het juiste kilometerage staat, omdat de sleutel ook de km. stand bijhoud.

Diepstrotje 01-06-18 | 21:41

@ Bear ik denk dat je teveel spannend boekjes heb gelezen van vroeger. Tegenwoordig zit er geen pulsgever meer op de bak maar meet men met de pulsgever van het ABS systeem.

Als je dan 1 wiel de halve snelheid laat draaien is het wel spannend als je wil remmen.

Ook, wacht even vandaar dat alleen echte mannen dat doen ;)

kloopindeslootjijook 01-06-18 | 17:21

Straks wordt de kilometerstand dagelijks doorgegegven.
Eigenlijk zou je ook het aantal gedraaide toeren van de motor kunnen bijhouden. Dat zijn er wel heel veel, maar de verhouding kilometer/toeren zegt ook iets over het rijgedrag. Wordt er flink in de toeren geklommen of staat de boel eindeloos in de file of zijn het kilometers in de 7e versnelling.

cneaker 01-06-18 | 17:55

Zie he wel eens vaker; was laatst op zoek naar een swift 2005-2010 voor een kennis, de goedkoopste die op gaspedaal stond had maar 120 duizend km op de teller, terwijl de eerstvolgende allemaal over de 2 ton gingen. Uiteraard had de goedkope met 120k een splinternieuwe plaat er op.

tinyurl.com/overmij 01-06-18 | 18:31

Zeker sinds je op een Android telefoon die geroot is apps als Telemetrix en Gauger kan draaien is het terugzetten van digitale kilometerstanden een appeltje eitje. Zeker handig voor een niet-privé lease contract :)

Dezenaamhier 01-06-18 | 19:39

Mijn oude auto kreeg ook de markering "kilometerstand onlogisch" maar dat was omdat er veel meer mee gereden was dan dat ze bij de RDW verwacht hadden.

Rebellis 01-06-18 | 20:44 | 1

Waar maken die volgevreten EU prutsers zich eigenlijk zorgen om? Ze krijgen ieder jaar een nieuwe bak met Sjouwfeur. Ga eens echt werk zoeken ruckers!

Klutskwijt 02-06-18 | 04:25

Omdat het doel is dat alles zowat richting brussel overgeveld wordt en bepalingen op europees niveau moeten. Het huidige systeem met de NAP enz is gewoon lek. Een hoop mensen nog net voor APK even de standen terugdraaien zodat er een lagere stand genoteerd wordt dan daadwerkelijk gereden. Ik vertrouw zowat geen enkele handelaar meer. Je weet de afkomst niet van de auto en allemaal willen ze meer geld verdienen.

Doctor Honoris Causa 01-06-18 | 23:36

Kennis van mn zocht een Polo uit een bepaald jaar. De twee met de laagste kilometerstand (toevallig beide te koop in Noord-Brabant) hebben allebei een "onlogische" kilometerstand volgens de RDW.

TP 1984 02-06-18 | 02:28

"De burgers hierdoor jaarlijks miljarden euro's teveel en daarom moet dit harder aangepakt worden."

maar maar, lees eerst ff door of alle zinnen wel lekker lopen in een artikel voor het weer het web op wordt geslingerd.

TilburgDeGekste 02-06-18 | 04:00

Onderhoud registratie is alleen bij grote(re) dealers. Die kleine garages doen ze het niet. Bij Apk idd wel maar als je 60k per jaar rijd en draait hem 3jr lang 50k terug is het kwaad niet verholpen. Daarbij lijkt het mij lastig te bewijzen wie dit heeft gedaan. Stel je draait hem na de apk terug en verkoopt de auto. De nieuwe eigenaar gaat naar apk en er word geconstateerd dat teller niet klopt? hoe wil je aantonen of oude of nieuwe eigenaar dit heeft gedaan? tenzij op koopcontract km stand staat vermeld maar bij prive verkoop gebeurd dit vaak niet.

Reageer