Autobahn

Tesla-fan crasht Model 3, geeft autopilot de schuld

Het Europese onderdeel van de wereldtour die Model 3-eigenaar You You Xue voor ogen had, is tot een abrupt einde gekomen omdat de auto ineens de linkerwielen miste. Allemaal de schuld van de Autopilot volgens Xue.

You You Xue is waarschijnlijk 's werelds grootste Tesla-fan want hij reed met zijn Model 3 een wereldtour om de auto alvast te tonen aan bestellers van diezelfde auto. Hij heeft heel Noord-Amerika afgereden in de witte Tesla, en bij aankomst in Europa bleek al heel snel dat de auto het niet zo leuk vond. Omdat het om een Amerikaanse versie ging, kon hij niet overweg met de Europese laadstations en kon geen internetverbinding krijgen. Ondanks deze issues ging You You toch door met zijn trip.

Deze eindigde helaas voor hem ergens op een snelweg in Griekenland. De auto reed met 120 km/u op de Autopilot en week volgens de eigenaar ineens van zijn rijlijn af. Omdat You You op zijn mobieltje zat te kijken, kon hij niet op tijd ingrijpen en reed het gevaarte op een rijbaanscheiding, waarbij de twee wielen aan de linkerkant van de auto de klap niet overleefden. Xue kon nog net uit de auto komen, maar is ongedeerd.

Eigen schuld

De reactie van Tesla op dit hele verhaal is absoluut geen verrassing. Ze blijven volhouden aan hetgeen ze al duizenden keren hebben verteld: 'je bent als bestuurder altijd verantwoordelijk voor het voertuig.' Ze voegen er dit keer nog aan toe: "While we appreciate You You Xue’s effort to spread the word about Model 3, he was informed that Tesla does not yet have a presence in Eastern Europe and that there is no connectivity or service available for vehicles there. In addition, Model 3 has not yet been approved and homologated for driving outside of the U.S. and Canada."

Dus al met al kunnen we heel simpel concluderen dat het niet de fout van de autopilot is, maar dat meneer Xue zelf de loser in het verhaal is. Hij liet de Autopilot werken waar hij wist dat deze dat niet goed kon en gaat vervolgens doodleuk op zijn mobiel een navigatie-app zitten checken. Dan kan je dit soort dingen verwachten. Xue is overigens alleen verzekerd voor schade die anderen hem aandoen, dus vermoedelijk probeert hij het daarom op Tesla te gooien. Vooralsnog mag hij de schade zelf betalen, al lijkt het ons verstandiger om een nieuwe te kopen gezien de kosten van het repareren van een klein deukje al enorm zijn.

Reacties

LeonSmuk 29-05-18 | 17:17 | 2

"In addition, Model 3 has not yet been approved and homologated for driving outside of the U.S. and Canada."
Je zal er maar eentje aanbetaald hebben, als ik dit zo lees gaat het nog wel even duren voor je er in kunt rijden.

NLmomus 29-05-18 | 20:44
-weggejorist-
issieookweer 29-05-18 | 22:35

Nee joh, die wachttijden zijn zo lang dat zelfs de traagste goedkeuringsinstantie in de helft van de tijd een oordeel heeft afgegeven. Overigens, als ik zo'n halve gare zou zijn die 1k neertelt voor iets hypothetisch als het krijgen van een Model 3 eer ik doodga, zou ik me veel meer zorgen maken daarover, of ik er écht wel een krijg na het faillisement.

spoilerfreak 29-05-18 | 17:26

Om veilig in Belgie te rijden zal de techniek nog wel wat jaartjes doorontwikkeld moeten worden.
Een overstekende fietsmevrouw is toch iets anders als een gapend gat in de weg ontwijken.

harry21 29-05-18 | 18:10

Handen aan het stuur houden en uit het raam blijven kijken. Mijn oude baas zijn 2009 Passat had trouwens al lane-assist, wat dit ongeveer lijkt te zijn. "derp maar het kan veel meer hoor!1111elf". Oh, ziet er top uit ja, lekker gewerkt autopilotpik.

Mr. Style 29-05-18 | 18:49 | 1

"While we appreciate You You Xue’s effort to spread the word about Model 3"
Geef die man een nieuwe.

Metaalenzo 29-05-18 | 20:19

Met de huidige lage output uit de fabriek kunnen ze zich dat niet permitteren gok ik. De meeste aanbetalers/bestellers zullen dan gaan muiten

keepcalm 29-05-18 | 19:08

Hij zat niet op te letten. Geen seconde medelijden zal hij van mij krijgen. Zolang Tesla dit hok niet verkoopt zonder stuur moet je blijven opletten.

De musso linie 29-05-18 | 19:31 | 1

Met een elektrische auto van 9000 euro zal dit nooit gebeuren? Toch sjonnie?

loze stijl 29-05-18 | 23:56

Lol ende grinnik.... Die 666 staat heel eventjes aan de druppellader met zijn superieure Chinese EV

lefbak 29-05-18 | 20:49

logistiek ook n fijn verhaal voor 'm...

loze stijl 30-05-18 | 01:08

Vraag: wie is de dame op de foto en waarom staat ze in deze moeilijke pose foto's te schieten?

SanderVreibik 30-05-18 | 04:29

Dus de Autopilot doet het alleen op door Tesla aangegeven locaties? Waarom is de Autopilot dan wel in te schakelen op een locatie waar deze (mogelijk) onveilig werkt? Is het hele idee achter een Autopilot niet dat menselijke fouten (waaronder het inschakelen van het verkeerde systeem op de verkeerde plek) moeten worden geëlimineerd?

Overigens zijn nu dus, als ik me niet vergis, álle Model 3's die in Europa rondrijden gecrasht als gevolg van de Autopilot (1/1). Leuke statistiek voor de Teslahaters.

DATKANTOCHNOOIT 30-05-18 | 07:03

"Xue kon nog net uit de auto komen, maar is ongedeerd."
Dan heb je dus best een vei auto met 120 kmph een ongeluk veroorzaken en gen schrammetje hebben. En als meneer nu niet op zijn telefoon aan het kijken was. Wat overigens zelfs in Griekenland verbonden is. Had meneer geen ongeluk gehad!

DeAnalyse 30-05-18 | 07:33 | 2

Over vijf jaar bestaat Tesla niet meer. Er is meer nodig dan denken de eerste te zijn met een ontwikkeling.

Eagle0511 30-05-18 | 07:54

Vertel. Wat heb je nog meer nodig? Laat ons hier nou niet achter met deze cliffhanger.

bitflip 30-05-18 | 15:23

Weer zo'n troll die denkt dingen te weten. Zucht.

Umberto die trotzoni 30-05-18 | 07:52

Ik snap Tesla wel, want je kunt de AI van de Tesla, niet zo programmeren dat hij met alle zotten op de europese wegen rekening kan houden, en zelf de vinger aan de pols houden lukt de hedendaagse drukke bestuurder dus niet en in Nederland was hij dus ook 260 euries plus admin kosten lichter, want je mag zelfs je mobiele bel dingetje niet ter hand nemen als bestuurder, en dat ben je, zelfs tesla geeft aan dat AI 1.0 100% in de auto aanwezig moet zijn als hun AI een poging doet om het wegennet te verslaan

Johnny66 30-05-18 | 09:11

Nu weer een Tesla die een politieauto inboort . Resultante van de enorme grote bek van Musk die voor te veel sjonnies niet zo handig is . Daarnaast bestaat autopilot niet , het kan simpelweg niet .

Reageer