Autobahn

VIDEO: Debiel hard een berg op met V8 kapstersautootje

Bij een Mercedes-Benz SLK denkt u natuurlijk aan het schattige autootje van uw kapster, maar dit is een compleet ander monster. Deze heeft een coureur die niet bang is voor krappe bergweggetjes en haal 630 pk uit z'n V8.

Tijdens de Rampa da Falperra Hillclimb 2018 in Portugal, klapte deze versie van een SLK is keihard de berg op. Het auto presteerde zo goed dat hij het record voor het weekend zou gaan breken, maar na de eerste race stopte de startmotor met werken. Het bleek een te groot probleem om snel op te lossen en het team moest uitvallen. Gelukkig hebben we de indrukwekkende beelden van de eerste sessie nog. Dik geluid en heel veel vonken. Hiervan gaat u blij worden.

De ex-kapstersauto is aangepakt door de tuners van Carlsson en moet het doen met een 3,4 liter Judd V8 die 630 pk naar de achterwielen stuurt terwijl hij 11.300 toeren per minuut draait. Zoals u op de beelden ziet is er van de binnenkant geen reet meer over, maar dat is dan ook expres gedaan. De auto tikt net de 760 kilogram aan op de wegschaal.

De hele ophanging is ook opnieuw ingericht. De spoorbreedte is flink vergroot en de auto ligt met z'n buik nagenoeg op het wegdek. We hadden u al gewezen op de hoeveelheid vonken in de video, toch? Dat wegdek blijft overigens altijd dichtbij want dankzij de aerodynamische bodykit en de grote vleugel, produceert het geheel 660 kg downforce bij 240 km/u.

Reacties

kloopindeslootjijook 21-05-18 | 14:26 | 1

Wat vonkt er nu eigenlijk? En waarom is dat geen probleem, aangenomen dat dat toch weerstand en instabilieit zou kunnen geven.

noksiejus 21-05-18 | 15:02

Waarschijnlijk stukjes titanium aan de onderkant om de bodemplaat te beschermen. Maar dat is voornamelijk om hem voor het overgrote deel lager op de weg te houden waardoor hij sneller is in de bochten. Bij de F1 doen ze dit ook, als er een hobbeltje in de weg zit wordt dat netjes opgevangen door de titaniumblokjes. Zolang er geen hobbeltje licht kan je dus harder, daar pak je blijkbaar meer tijd mee dan met continu het ding hoger zetten.

Biet 21-05-18 | 16:42

En die stickers dan? Wegen die soms niets? Scheelt zeker een paar honderdsten.

Reageer