Autobahn

Instagram-miljonair lekt Lamborghini Aventador SV Jota Roadster

Lamborghini presenteert in 2020 de opvolger van de Aventador, maar voor die tijd zal het alles en iedereen wegblazen met een ultieme uitzwaai-editie, de SV Jota. Het lijkt erop dat een klant alvast het design heeft verklapt.

Veel weten we nog niet van de SVJ, zelfs de naam is bevestigd noch ontkend. In de wandelgangen wordt de opper-Aventador zo genoemd, wat een mooie knik zou zijn naar de Miura SV Jota, waarvan slechts zes exemplaren werden gemaakt. De specs laten zich redelijk raden: de Aventador SV heeft 750 pk, voor een SVJ moeten hier minstens 50 bij om de Ferrari 812 Superfast te evenaren. Maar we zouden er niet raar van opkijken als de Italiaanse techneuten nog een paar extra paarden uit de machtige 6,5 liter V12 peuteren.

De SVJ wordt niet voor 2019 verwacht, maar natuurlijk wordt er al wel druk mee getest. Als we kijken naar spyshots van de coupé die afgelopen maand op de Nürburgring werden gemaakt, dan komt het plaatje dat op Instagram verscheen 1-op-1 over. Dit kan twee dingen betekenen: of er is een handige photoshop gemaakt op basis van de spybeelden, of het is het echte werk. In het laatste geval komt de auto er dus zowel als coupé als als Roadster. Verwacht heel veel carbon en actieve Aerodynamica, zoals op de Huracán Performante.

Social

Achter het account dat de afbeelding postte, whitesse, zit een rijke Amerikaan die onder andere een Veyron en een tweetal Koenigseggs bezit. Verder zien we op zijn account onder andere een Carrera GT verschijnen. Dat hij één van de gegadigden voor een gelimiteerde Lambo is, ligt dus voor de hand. Die dingen zijn immers altijd al uitverkocht voordat ze aan de wereld getoond worden.

Reacties

owikzegmaarwat 17-05-18 | 18:35

Lijkt net zo'n RAT muis van madcatz www.google.nl/search?biw=1440&bih...

Faecesbook 17-05-18 | 18:47

Het lijkt me een photoshop die de toekomstige werkelijkheid van Witisze nabootst.

kolonel-knalpiemel 17-05-18 | 18:56

Vind het als groot Lambo-fan balen dat de Aventador met zo'n historische naam op zo'n kermis-manier uitgezwaaid moet worden. Geen porem, alles eigenlijk. Teveel Playstation-pimp-neon-millenial voor mijn part. Jammer, Ferrari's modellen zien er na de 550 al niet meer uit, laat in godsnaam Lamborghini trouw blijven aan het extreme, zonder de hiphop-neon-enz grafgeneratie.

kolonel-knalpiemel 17-05-18 | 18:58 | 1

En die achterspoiler, is dat een imitatie van een Opel Vectra imitatie van een Subaru Impreze?
Ik ben één van de mensen die een Lambo zonder dikke achterspoiler niet kan waarderen, maar heb zelden zo'n lelijke strijkplank incl. klaponderstel gezien.

Wedstrijdkrokodil 17-05-18 | 19:09

Zonder die spoiler zou deze wagen nog een stuk mooier zijn. Dit is gewoon jammer.

Duffe 17-05-18 | 19:16

Met 10 seconden googlen had je kunnen weten dat deze fake is.

Dit plaatje is op de kleur en het open dak na identiek aan de rendering die in februari al over het internet ging. Gemaakt door ene Pratyush Rout, de vaste render-kunstenaar van topspeed.com.

www.topspeed.com/cars/lamborghini/201...

Reageer