Max Verstappen snelste na testdag Barcelona, Nederlander legt 148 rondjes af

 |  R. Willems  |  Plaats reactie

Na de Grand Prix van Spanje stonden er twee F1-testdagen gepland op het Circuit de Barcelona-Catalunya. Max Verstappen mocht op dinsdag de RB14 testen en dat ging naar behoren. De Nederlander had de snelste tijd van de dag.

Naast die allersnelste tijd, wat tijdens testdagen niet veel zegt, was Max ook erg productief, wat veel belangrijker is. De 20-jarige Nederlander was ná Lewis Hamilton de coureur met de meest afgelegde rondjes. 148 keer ging Verstappen het circuit in Barcelona rond, wat ongeveer twee-en-een-halve Grand Prix is.

Na de testdag was zowel Max Verstappen als het team erg tevreden. De Limburger gaf aan Motorsport.com een korte reactie: "Het was een hele nuttige dag vandaag. We hebben ontzettend veel geleerd over de auto en veel data kunnen genereren. De details kan ik natuurlijk niet prijsgeven, maar het was een hele positieve dag voor het team. We hebben meer kunnen doen dan wat op de planning stond", aldus Max.

Uit deze testresultaten blijkt overigens wederom dat de betrouwbaarheid van de Renault-motor een stuk opgeschroefd is. In 2017 hoefde het team echt niet te proberen om 148 rondjes op één dag te rijden. Toen mochten ze van geluk spreken als ze de helft haalden.

Op woensdag zal er een bijzondere coureur in de RB14 stappen om de Red Bull-bolide te testen. Niet Max Verstappen, Daniel Ricciardo of Sebastian Buemi zal achter het stuur kruipen, maar Jake Dennis. De development driver van Red Bull Racing zal voor het eerst achter de simulator vandaan komen om in een echte F1-auto te testen. Hiermee kan het team precies zien hoe goed ze de realiteit kunnen nabootsen in de simulator.

Het complete overzicht van de eerste testdag is hieronder te bekijken:

Reacties