Max Verstappen met een zeer aanvallende bandenkeuze richting Grand Prix van Monaco

 |  R. Willems  |  Plaats reactie

Red Bull Racing-coureur Max Verstappen heeft voor een zeer agressieve bandenstrategie gekozen voor de Grand Prix van Monaco. De Nederlander neemt, net als zijn teamgenoot Daniel Ricciardo, elf setjes van de hypersoft mee naar het prinsdom.

Waar eerst werd gedacht dat de hypersoft 'slechts' een kwalificatieband zou zijn, lijkt het er op dat de nieuwe zachtste band van Pirelli ook een groot aandeel in de race gaat spelen. Voor de Grand Prix van Monaco kiest ieder team er namelijk voor om minimaal negen setjes van de hypersoft-band mee te nemen.

Maar het team dat de meeste setjes van de zachtste band meeneemt, is Red Bull Racing. Max Verstappen en Daniel Ricciardo kiezen er wederom voor om dezelfde bandenstrategie te gebruiken en beide coureurs nemen elf banden van de hypersoft mee. De andere twee beschikbare banden, de supersoft en de ultrasoft, worden beide één keer meegenomen door de Red Bull-rijders.

Mercedes doet het wat voorzichtiger. De leider in het constructeurskampioenschap heeft ervoor gekozen om 'slechts' negen banden van de hypersoft mee te nemen voor zowel Lewis Hamilton als Valtteri Bottas. Hamilton kiest er daarnaast voor om twee setjes van de supersoft mee te nemen en twee setjes van de ultra's. Teamgenoot Bottas voor één van de supersoft en drie sets van de ultrasofts.

Sebastian Vettel en Kimi Raikkonen zitten met hun keuze precies tussen de Mercedes- en Red Bull-coureurs in. Het Ferrari-duo neemt allebei tien setjes van de hypersoft mee naar Monte Carlo. Van de ultrasoft worden er door beide twee sets meegenomen en de supersoft gaan bij zowel Seb als Kimi maar één keer mee.

Het volledige overzicht is hier te bekijken:

Reacties