Christian Horner ziet de Grand Prix van Spanje als beginpunt 2018-seizoen van Max Verstappen

 |  R. Willems  |  Plaats reactie

Het eerste podium voor Max Verstappen in 2018 is een feit! Waar het seizoen wat ongelukkig begon, heeft de Nederlander eindelijk kunnen juichen. Red Bull Racing-teambaas Christian Horner verwacht vanaf nu veel meer successen.

De derde plek in Spanje was het twaalfde podium in de carrière van Max Verstappen. Voor een pas 20-jarige coureur is dat natuurlijk geweldig, maar de Nederlander kreeg de afgelopen weken veel kritiek dat hij niet meer punten behaalde, ook vanuit Red Bull zelf.

Met dit podium hengelt Verstappen vijftien punten binnen voor het Oostenrijkse team en dat kon hij goed gebruiken, zo weet Horner. De Britse teambaas van Max en Daniel Ricciardo was erg tevreden na de Grand Prix van Spanje.

"Dit podium is een echte boost voor het zelfvertrouwen van Max. Het was al met al een goede race voor ons. Ik ben blij met dit resultaat en vooral trots op mijn coureur, die het beide goed gedaan hebben", begon Horner tegen onder andere de NOS.

Verstappen begon de race vanaf de vijfde plek, maar reed op een gegeven moment eerste, doordat hij lang doorreed op zijn soft-banden. Na zijn pitstop kwam hij als vierde terug de baan op, nadat Kimi Raikkonen met een probleem uitviel. Even later maakte Sebastian Vettel zijn tweede pitstop, waardoor hij van de tweede plek terugviel naar de vierde stek, achter Max Verstappen.

De Nederlander hield de Duitser de rest van de race achter zich, met een kapotte voorvleugel. 'Geluk' volgens vele F1-fans, maar daar wil Horner niks van weten: "We hebben gewoon optimaal geprofiteerd van de problemen bij Ferrari. Kimi had simpelweg pech, maar Vettel had duidelijk problemen met zijn banden. Hij moest een extra pitstop maken, dus we hebben hem echt verslagen. De derde plek van Max was geen mazzel", maakt de Brit duidelijk.

Mercedes overwoog ook een extra pitstop te maken, maar besloot om het niet te doen, door de aanwezigheid van Max Verstappen!

Jos Verstappen liet bij het Ziggo Sport-programma Peptalk weten dat Max dit podium echt even nodig had. Horner is het eens met Verstappen sr. en weet dat het seizoen van Max nu pas gaat beginnen: "Ik weet dat Max niet zo snel onder de indruk is van tegenslagen, maar het is natuurlijk voor elke sporter fijn om na een klote tijd weer resultaat te halen. Dit is een kickstart voor de rest van zijn seizoen", sloot de Red Bull Racing-teambaas af.

Reacties