Jos Verstappen weet het zeker: Max Verstappen kan iedere wedstrijd winnen

 |  R. Willems  |  Plaats reactie

Bij het Ziggo Sport-programma Peptalk zat Jos Verstappen als gast aan tafel, waar de voormalig Formule 1-coureur een veelbelovende uitspraak deed. Max' vader weet zeker dat zijn zoon iedere wedstrijd kan winnen in een Red Bull.

Dat de racepace goed zit bij Red Bull Racing, dat is het gehele jaar al wel te zien. De RB14 kan op de zondag altijd goed mee met concurrenten Mercedes en Ferrari. Het enige minpunt van het Oostenrijkse team is de motor waarmee gereden wordt.

Met een krachtbron van Renault wordt het erg lastig om op eigen kracht een race te winnen, behalve als je op een circuit als Monaco rijdt. Vooral in de kwalificatie moet Red Bull het erg afleggen tegen haar concurrenten, die beide een kwalificatiemodus hebben. Als Renault dat onderdeel goed weet toe te voegen aan de motor, verwacht Jos Verstappen veel overwinningen voor Max Verstappen.

In Spanje pakte de Nederlander een derde plek, wat mooi is volgens Jos, maar overwinningen is het enige waar Max het echt voor doet: "Max had dit echt nodig, dus dit kwam goed uit. Zeker met het oog op de Grand Prix van Monaco geeft dit extra vertrouwen. Een podium is natuurlijk leuk, maar uiteindelijk wil je meer", begon Jos aan tafel bij Jack van Gelder.

Zolang Max voor in het veld kan starten, is iedere race een kans op een overwinning voor de 20-jarige Limburger: "De auto kan meer, maar de kwalificatie blijft een probleem voor Red Bull. Als Max op de eerste rij zou kunnen starten, dan kan hij iedere race winnen", verklaart Verstappen sr.

Reacties