Mercedes maakte geen extra pitstop in Spanje vanwege Max Verstappen!

 |  R. Willems  |  Plaats reactie

Mercedes-baas Toto Wolff heeft in gesprek met Autosport aangegeven dat zijn team eigenlijk ook nog een pitstop zou gaan maken tijdens de Grand Prix van Spanje, maar dat Max Verstappen de reden was dat dit niet gebeurde. 

Ferrari waagde de gok in Barcelona om Sebastian Vettel tijdens een virtual safety car-periode de pits in te roepen. De Duitser gaf hiermee zijn tweede plek op en viel terug naar de vierde plaats, achter Max Verstappen. De Nederlander liet zich in het restant van de race niet meer inhalen door Vettel, waardoor Max zijn eerste podium van het jaar behaalde.

Ook Mercedes overwoog deze strategie, maar het feit dat Max Verstappen voor zowel Lewis Hamilton als Valtteri Bottas zou vallen, was voor Wolff reden om van die tactiek af te wijken. 

"Het is een ontzettend lastige call om te maken. We zagen het natuurlijk in Shanghai, waar het bij Red Bull Racing goed uitpakte. Je moet kiezen tussen trackpositie en nieuwere banden, daar hebben we zondag ook aan gedacht", zo begon Wolff.

De Oostenrijker legt uit waarom dat plannetje geen doorgang vond: "Gebaseerd op de ervaring dat Max ontzettend moeilijk in te halen is, was het voor ons duidelijk: trackpositie is nu belangrijker dan verse banden", aldus de Mercedes-baas.

Op social media kreeg Ferrari veel kritiek vanuit hun achterban, om het feit dat ze Vettel naar binnen hebben gehaald. Vooral het strategische team moest het ontgelden. Maar Toto snapt de call van zijn concurrenten volledig: "In Shanghai lukte het en Ferrari probeerde in Spanje hetzelfde. Ik begrijp hun keuze om Sebastian naar binnen te halen volledig!", zo sloot Wolff af.

Reacties