Jos Verstappen en Lewis Hamilton zien Red Bull Racing als topfavoriet!

 |  R. Willems  |  Plaats reactie

Aankomend weekend zal het rustig blijven in de Formule 1, maar één week staat de legendarische Grand Prix van Monaco op de planning. Jos Verstappen is erg optimistisch over de kansen van Red Bull Racing in het prinsendom.

In de Grand Prix van Spanje wist Max Verstappen zijn eerste podium van het jaar te behalen, waardoor de stemming in het Verstappen-kamp sowieso goed is. Nu de stratenrace van Monaco er aan zit te komen, wordt die stemming niet veel minder.

De RB14 van Max is namelijk een prima auto, maar de bolide mist één ding: een krachtige motor. Gelukkig is het motorvermogen niet van cruciaal belang in de straten van Monte Carlo, wat Jos erg goed doet.

"Het meest positieve aan de race in Spanje was dat we ontzettend sterk waren in de derde sector. Dat geeft perspectief voor Monaco, daar willen we winnen. In Monaco maken we echt kans!", liet Verstappen sr. weten in het Ziggo Sport-programma Peptalk.

Waar het vaak nog aan schort bij Red Bull is de kwalificatie, waar Mercedes en Ferrari hun motor op kunnen schroeven en het team van Max Verstappen en Daniel Ricciardo niet. Het Duitse Mercedes heeft zelfs een heuse 'party-modus'. Maar Jos verwacht niet dat deze gebruikt gaat worden in Monaco: "Als Mercedes die party-mode wil gebruiken in Monaco, belandden ze ergens in Nice", lacht Jos.

Lewis Hamilton

Ook voor de winnaar van de Spaanse Grand Prix, Lewis Hamilton, is Red Bull Racing favoriet voor de winst in Monaco. De Brit maakt die voorspelling ook op basis van de derde sector in Barcelona. "Red Bull zal heel snel zijn en het zal lastig worden om hen te verslaan", zo gaf de viervoudig wereldkampioen aan.

Reacties