Autobahn

F1 kwalificatie Spanje: Max Verstappen pakt vijfde plek, Lewis Hamilton terug op pole

De kaarten zijn geschud: Mercedes is als vanouds pijlsnel, Ferrari erachter, en Red Bull Racing staat andermaal op de derde stek.

De kwalificatie van de F1 Grand Prix van Spanje laat aardig zien hoe de updates voor de teams uitpakken. Mercedes kampte de afgelopen races met bandenproblemen, maar op het circuit van Barcelona - uiteraard met hulp van een partymode in Q3 - kwamen ze weer als snelste naar boven. Lewis Hamilton reed een tijd van 1:16.173, gevolgd door Bottas op P2 met een verschil van slechts vierduizendste. Daarachter staan de Ferrari's, met Vettel op P3 en Raikkonen op P4. Verstappen (1:16.861) en Ricciardo staan op een respectievelijk vijfde en zesde stek. 

Daarachter vinden we de Deense Butcher (7), Fernando Alonso (8), Carlos Sainz (9) en Romain Grosjean (10). Nico Hulkenberg werd geplaagd door brandstofproblemen, waardoor hij voor het eerst in drie jaar werd geëlimineerd in Q1, en morgen vanaf P16 start.

Social

Brendan Hartley keek de kwalificatie vanaf de zijlijn. De Toro Rosso-coureur kwam bij het aansnijden van een snelle bocht in de derde vrije training met zijn linker voorwiel op het gras, wat een abrupt einde maakt aan de grip, resulterend in een harde aanvaring met de bandenstapels. De ST13 werd compleet afgeschreven, dus dat wordt doorsleutelen voor het team vannacht, willen ze de auto morgen vanaf P20 laten vertrekken. Crashbeelden hieronder:

Reacties

Deviant 12-05-18 | 17:29

We hebben hier thuis de weddenschappen al opgezet:

Wanneer crasht Max?
- In de tweede helft van de race
- In de eerste helft
- In de eerste bocht

RobotIkBenNiet 12-05-18 | 17:37

Wij wedden op wie wie aanrijdt. Daniel en Max staan weer lekker dicht op elkaar. Ik denk dat deze keer Max achterop Daniel gaat knallen. En dat dan de vriendschap wel definitief over is. Ondanks de berichten en 'lollige gescripte filmpjes', was het de verslaggever van nu.nl wel duidelijk dat er tóch nog wel irritatie tussen beide zat, vnl, vanuit Daniel, die - onterecht - vind dat het Max z'n schuld was. Ik snap Daniel wel, dit is zijn moment. Het is zo ongeveer nu of nooit meer voor hem, de klok slaat 5 voor 12.

RobotIkBenNiet 12-05-18 | 17:42

En daarmee bedoel ik; Daniel is nu nog hot. Hij wil volgend jaar naar Mercedes of Ferrari. Dus moet hij het nú laten zien en z'n marktwaarde omhoog rijden. Voor Max is de boel heelhouden nu het belangrijkst, als ie dat maar doet, komt het wel goed, max is nog 'de belofte voor de toekomst'. Voor Daniel is die fase voorbij en is het nu 'de toekomst'. Hij moet zorgen dat ie naast Vettel komt te zitten, die rijdt ie er wel uit, en Ferrari zit op gelijk niveau als Mercedes, of iig dichtbij genoeg, om daar een goede volgende stap in z'n carriere te zitten. Verprutst ie het nu, dan wordt ie straks te oud bij Red Bull en ingehaald door jong talent, zoals Max.

Harry Turtle 12-05-18 | 17:56

De verslaggever van nu.nl, voor al uw betrouwbare insider info.

DodoKiller 12-05-18 | 19:38

Tsja, daar kun je over discusseren, maar die is WEL daar op locatie en ziet ze in het echt, en heeft met ze gesproken. Jij ook? Of iemand van AutoBahn?

DanEngels 13-05-18 | 11:30

Waar komt al die haat toch op eens weer vandaan. Persoonlijk gefrustreerd misschien?

I.P standing up 12-05-18 | 18:00

De eerste bocht is altijd fun. Wie rijdt daar wie van de baan en hopelijk is niet Max de lul.
Ik ben gematigd positief dat Max op het podium komt te staan.

gato 12-05-18 | 19:04

De motor is niet genoeg, misschien toch overstappen naar Honda. Anders blijven ze 5 en 6 .Riccardio naar Ferrari, ik moet het nog zien, Mercedes laat alleen uit hun team binnen.

fail 12-05-18 | 23:15

En waarom verwacht je betere resultaten met een Honda motor? Vooralsnog lijkt die slechter te presteren dan de Renault motor. Plus dat je weer een seizoen bezig bent met aanpassingsproblemen.

hans123 12-05-18 | 21:50

2 duizendste tussen Max en Riciardo. Beloofd weer actie....

Berbaar 12-05-18 | 22:52

Het kampertje is wederom veldvulling meer niet.
Hopen dat hij zijn teamgenoot er niet weer afrost.

hans123 12-05-18 | 23:21

Ach voor die miljoenen per jaar wil ik ook best veldvulling zijn hoor.

Streamertje 13-05-18 | 19:56

He lullo, je vergeet je standaard verstappen grap te maken. Maar veldvulling? Poduim vulling dan weer wel.. heerlijk als die azijnzeikers weer eens het deksel op hun neus krijgen.

owikzegmaarwat 13-05-18 | 03:23

Wordt weer een slaapwekkende race. Max zal weer uitvallen en Hamilton wint weer met een hand op zn rug gebonden.

Overnijd 13-05-18 | 09:09

Grappig. Wat van Max wordt verwacht is dat hij onaantastbaar vooraan rijdt en zijn rondjes zonder enig gevaar afmaakt. Zoals Hamilton in 2016. Saai, voorspelbaar, niet de moeite waard om aan te gluren.
Óf dat hij netjes, zonder risico en botsinkjes in de middenmoot eindigt met punten. En dan een keurige zevende plaats in het kampioenschap meenemen naar huis.

Maar wat hij doet, het verschil met snellere auto's compenseren door een hoog risico-profiel en spectaculaire acties, wordt niet gewaardeerd.
Netjes zevende of superieur en zonder competitie vooraan. Dat lijkt te worden gevraagd.

Ram maar weer een paar van de weg mijn part Max! Word geen saaie kaaslul!

gato 13-05-18 | 12:35

Nou is Lauda weer helemaal Max. De beste van de eeuw, die weet langzamerhand ook niet meer wat hij zegt, ene keer afkatten en dan ophemelen.
Wel we beginnen over een 2 uurtjes aan de Grand Prix van Catalunya, Geen Spanje.

Reageer