Autobahn

Review: heeft Edd China's Garage Revival blijfpotentieel?

Wheeler Dealer in ruste Edd China heeft een nieuw project, via een online-formule. De aangekondigde eerste aflevering van Garage Revival is inmiddels live, wij bekeken hem alvast voor u.

De insteek van de nieuwe show is het helpen van mensen die zijn vastgelopen met hun autoproject. Voor de pilotaflevering trekt Edd naar een besneeuwd Noorwegen, om een jonge petrolhead te helpen met de restauratie van een Golf I GTI. Om de taalbarrière te slechten worden er tussen de gezamenlijke momenten op camera ook ondertitelde tussenstukken in het Noors gefilmd, wat redelijk werkt. 

De show

Met een looptijd van 40 minuten zou iemand met een hap-slik-weg-instelling de show meteen al als kansloos bestempelen. Maar daar zijn we het niet mee eens: internet neemt meer en meer de functie van TV over, en veel computers staan geschakeld naar TV-schermen, dus waarom zou je niet een kleine drie kwartier voor een internetshow gaan zitten? Wie het op een mobiel device kijkt kan zijn kijkmomenten bovendien in stukjes hakken.

Het grootste struikelblok bij deze project-Golf is de motor: de eigenaar wil de originele achtklepper (110 pk, 137 Nm) graag vervangen door een zestienklepper (137 pk, 168 Nm), alleen is Noorwegen nogal streng op engine swaps. Maar gaandeweg blijkt dat er een goedkeuring komt als de achterste trommels vervangen worden door schijven. Mooi, aan het werk.

Wie kijkt naar de lengte van de video weet dat de makers hun tijd nemen, wat zich uit in een vrij lang segment waarin iets triviaals als de binnenbekleding geïnstalleerd wordt. Op zich geen ramp, de populariteit van de lange autovideo's van Doug de Mouro bewijzen dat er een markt is voor 'slow internet tv'. Een nadeel van de gekozen formule voor China is dat hij niet meer zijn eigen goed geoutilleerde garage heeft, maar moet roeien met de riemen die zijn project heeft. Met name bij het in de motorruimte laten zakken van de motor is duidelijk merkbaar dat hij in eerste instantie niet helemaal op zijn gemak is met het beschikbare gereedschap. 

Even later komen een aantal bonkige Noren zich over de Golf ontfermen, en heeft Edd de gelegenheid om naar buiten te gaan. Een klusje dat in de Wheeler Dealers-formule omgekeerd was, dus hij zal zich vast goed voelen dat hij ook eens de garage uit kan. Ondertussen krijgt de motor een retro-upgrade in de vorm van een dubbele carburateur. Om deze reden wordt de oude GTI omgedoopt tot GT. In de laatste helft van de video worden alle details van de auto in orde gemaakt, compleet met uitleg en handige tips. Dit is een goede bestaande formule, die heel wijselijk intact is gehouden. 

Het oordeel

Edd China's Garage Revival is absoluut een show met potentieel. Aan de regie en cameravoering is duidelijk te zien dat er serieuze middelen in de productie zijn gestopt, de TV-ervaring van de betrokkenen helpt uiteraard ook. Voor de autoliefhebber is het prima vermaak om een paar mannen ruim een half uur aan een oude auto te zien sleutelen en er ook nog wat van op te steken. Het feit dat er op locatie gefilmd wordt, en de tijd dus een factor is, geeft de makers een extra horde. De velgen bijvoorbeeld werden niet naar ieders teveredenheid opgepoetst, maar soit. Details kunnen altijd later nog.

De ware thermometer is natuurlijk het aantal views: met 430.000 binnen 3 dagen ziet dit er prima uit. Wij hebben ons alvast geabonneerd voor toekomstige afleveringen. 

Reacties

Dezenaamhier 06-05-18 | 10:47 | 1

Het potentieel van dit soort shows is prima, kijk bijvoorbeeld maar eens naar James May met The Reassembler, rustig, duidelijk, zonder haast en wel kwaliteit.

elfenstein 07-05-18 | 11:38

Het meesterwerk van Captain Slow. Perfect kijkvoer voor autisten, ik ben fan en van mij mag ie er nog veel meer maken. Grappig hoe hij van zichzelf weet dat het voor veel mensen oneindig saai is maar zich er niks van aantrekt en z'n eigen perfectionistische kunstje blijft doen. Naja, na zoveel jaar samenwerken met de grootste orangoetang van heel tv-land zal ie wel een redelijk dik huidje gekweekt hebben.
Bij wheelerdealers vond ik de segmenten met China veel boeiender dan het gespeelde gesjacher van die bolle. Edd laat het mooi zien, hoe hij het doet, wat voor tools erbij horen, in welke volgorde dingen moeten gebeuren....
Ik ben fan, meer daarvan graag.

OG_Cracker 06-05-18 | 11:10 | 2

Prima show en mooi dat Ed weer terug is met een eigen show. Enige minpuntje was toch wel dat toen ze de motor er ingelepeld hadden, ( vrij eenvoudig proces) er compleet voorbij de verder aansluiting van de elektra en andere accessoires werd geskipt. Voor mij persoonlijk is juist dat soort detailwerk wat een motorconversie daadwerkelijk laat werken erg interessant en leerzaam. Maar goed, gelukkig kan ik daarvoor wel bij de heren van Mighty Car Mods ( en hun professionele mates) terecht.

warmeballen 06-05-18 | 11:13

Het bedraden van de motor miste ik idd ook, best wel cruciaal.
Maar ach..... Wie weet? Volgende aflevering misschien meer details?

Gazzerop 06-05-18 | 12:11

Vind het aardig te pruimen. Natuurlijk zal Edd nooit een flamboyante show-host worden (gelukkig) maar dat maakt het gewoon minder 'spetterend'.
Ook vond ik de keuze voor een gast die net 3 woorden Engels sprak wat apart. De gesprekken met die gast waren (op z'n minst) 'awkward' te noemen.
Maar ik kan sowieso niet genoeg van dit soort shows zien. Hell, volg tegenwoordig ook een kroeskop die z'n tigdehands 1000+ pk Lamborghini aan het 'verfraaien' is met plakgoud en bij werkelijk elk boutje en moertje loopt te verzuchten dat het allemaal niet te betalen is (koop dan niet zo'n ding!). En zelfs daar kijk ik met plezier naar.

Keep em' coming Edd!
We missen je compagnon voor geen meter (met die 'goede' deals van hem altijd).

warmeballen 06-05-18 | 11:11

Toevallig gister gekeken en mijn interesse is gewekt, ik heb me geabonneerd op dat YTkanaal.
Uiteraard kan eea beter zolas bijvoorbeeld meer aandacht besteden aan technische dingen ipv een hemeltje maar dit was maar 1 aflevering en het kwam toevallig zo uit denk ik dan.
Ik heb zin in de volgende aflevering, het concept is prima.
Beetje een soort van Car SOS maar dan met medeweten van de eigenaar.
Goed programma!

Satria 06-05-18 | 13:13

"en veel computers staan geschakeld naar TV-schermen"
wat dacht je van YT apps op TV's, of heeft Feitsema nog een gewichtige beeldbuis?
Prima show, maar ook de huidige "Wheeler Dealers" vind ik nog prima te pruimen.

little C 06-05-18 | 17:06

Gekeken, en het is een stuk beter sinds Brewer er niet tussendoor loopt te blaten. Ook het feit dat hij uit z'n comfortzone stapt en in garages komt waar niet alles bij de hand is, vind ik mooi eraan; zo leer je meer.

En misschien dat het bekabelen van een andere vw-motor in een vw golf niet zo spannend is dan bijvoorbeeld een chevy V8 in een mini wurmen is, inclusief bedrading.

Reageer