Autobahn

Kijk F1, zo kan het ook: IndyCar test Windscreen

De storm van protest rondom de halo is gaan liggen nu iedereen een beetje gewend is aan de WC-brillen op de auto's. Mooier zijn ze er echter niet op geworden, de nieuwe IndyCars zien er beter uit, zelfs mét Windscreen.

De Amerikanen doen niet alsof ze ineens veel steviger zijn geworden dan inwoners van de rest van de wereld: ze hebben ook iets verzonnen om coureurs te beschermen tegen rondvliegende onderdelen op het circuit. Omdat je op een oval zoveel 'naar boven' moet kijken is de halo geen optie in IndyCar-racen, daarom hebben de Amerikanen een Windscreen bedacht. Dat scherm is overigens anders dan het Aeroscreen waar Sebastian Vettel hoofdpijn van kreeg.

De presentatoren van de Indy 500-tests zijn zelfs lyrisch over het Windscreen: 'it looks like a fighter jet' en 'it adds a level of coolness to the car'. En zeg nou zelf, alles is toch beter dan de halo?

Reacties

blacktip 01-05-18 | 14:44

Ziet er wel een heel stuk beter uit, en het beschermt ook tegen kleine onderdelen, wat wel lekker is met die Haas wagens die nogal eens wat laten slingeren.

XaleX_2 01-05-18 | 14:51

Zit wel ver naar voren, deze constructie past nooit op F1/2 wagens.

TuurlijkNiet 01-05-18 | 14:53

Grappig dat als nog geen 40% (6 van de 17 races) van de IndiCar races op een oval gereden wordt, iedereen welke onbekend is met IndyCar races, het alleen maar heeft over 1 race, namelijk de Indy500.

Overigens staat over twee weken (12 mei) de Indianapolis CIRCUIT races op de agenda. Een week later wordt de Indy 500 verreden op de alleen de oval van het circuit..

De F1 Halo ziet er totaal niet uit. Courreurs komen zels moeilijker uit de auto en ik vraag mij af hoe snel de Halo's afgeschaft worden zodra een coureur gewond raakt door vuur omdat hij niet snel genoeg uit zijn 'veilige' auto kan komen.. Ik moet wel zeggen dat door het rommige verloop ik Baku Amerikaanse TV zenders nog nooit zoveel aandacht aan een F1 race hebben gegeven.. F1 races zijn in de regel erg saai. Vooral voor Amerikanen, omdat er geen Amerikaanse coureurs meedoen en Haas vecht vooral achterhoede gevechten..

John McClane 01-05-18 | 15:13

Ik denk dat iedereen het er wel over eens is dat het uiterlijk van de wagen er niet echt toe doet: het gaat er gewoon om wie het snelst de eindstreep haalt.

Arietjuh 02-05-18 | 08:27 | 1

Dat hele Halo is voor de veiligheid tegen rondvliegende wielen en onderdelen verhaal snap ik niet. Hoeveel coureurs zijn er - pak em beet de afgelopen 30 jaar - daardoor gewond geraakt / overleden?
Als er dan toch een voorzorgsmaatregel genomen moet worden dan is zo'n stuk plexiglas imho een beter alternatief.

Gualtiero 02-05-18 | 09:55

De afgelopen 30 jaar? Geen idee, maar de de afgelopen 10 jaar zijn Henry Surtees, Justin Wilson en Jules Bianchi respectievelijk in de Formule 2, IndyCar en Formule 1 gestorven door rondvliegend materiaal/fatale hoofdverwondingen. Daarnaast is Felipe Massa ooit ernstig verwond door rondvliegend materiaal.

Joffri 02-05-18 | 14:50

Doorzichtig materiaal om inzittenden af te schermen van invloeden van buitenaf terwijl ze nog steeds naar de omgeving kunnen kijken. Hoe komen ze er op?!

Tobberd 02-05-18 | 15:06

Zo zijn de coureurs weer een stukje veiliger Indycar.

... sorry, iemand moest 'm maken

Reageer