Autobahn

ASFALT #10 - De megacrash tussen Max Verstappen en Daniel Ricciardo

Max en Daniel op het strafmatje, great succes voor onze favoriet Charles Leclerc. Kortom, genoeg na te praten in deze zesenhalf uur durende uitzending van ASFALT.

Live vanuit de NewsMedia-studio praten we vanaf 19:00 uur weer drie kwartier over de helden & schlemielen van de Grand Prix der Azerbeidzjan. We gaan in op de racepace van RBR, de pech van Bottas, het malheur van Grosjean, de mariachimuziek voor Checo Perez en de échte reden waarom Lewis Hamilton in Baku heeft gewonnen

Live meekijken kan op YouTube Live en Facebook Live.

Update. Audio op GeluidsWolk en iTunes

Reacties

Klepstoter 30-04-18 | 20:19

Juist! De pitwall was inderdaad één van de hoofdschuldigen.

ZiekeGarnaal 30-04-18 | 20:41 | 1

Het helpt als je de race goed kijkt jongens. Dan was het ook niet verrassend dat Renault wegreed in het begin; die stonden op een zachtere compound. Voor wat de batterijen betreft, gaven Max en Ricciardo beiden hetzelfde aan; de accu werd 'drained' op het lange rechte stuk. DWZ. dat de accu op dat ontzettend lange stuk dermate leeggetrokken werd, dat de auto het niet bij kon laden. En bij deze accu's is het voltage wat ze onder belasting leveren (en daarmee ook het vermogen) een soort plat liggende S curve. Dus vol levert de accu het maximale voltage, dan als ze gaan rijden zakt dat bijna instant terug naar 'nominaal', daar blijft het een hele tijd, en tegen de tijd dat de accu zo goed als leeg is, kakt het helemaal in. Waar Max en Ricciardo over klaagten, is dat de accu op het rechte stuk zover gedrained was, dat ze in het laatste stuk van die grafiek terecht kwamen, waarbij de accu dus veel minder vermogen levert. Op de boordradio gaf het team daarop ook aan dat de accu's begonnen bij te trekken (dus vanuit die diep ontladen situatie) en kort daarna hoorde je beiden ook niet meer zeuren.

ZiekeGarnaal 30-04-18 | 20:49

Aanvullend: max heeft NIET bewongen tijdens het remmen. Het hele ongeluk gebeurde VOOR de remzone, en als je kijkt was Max nergens aan het remmen (zit zo'n lampje voor achter op de auto ;))

Fred Hartman 30-04-18 | 21:02

Heb het hele gebeuren op Ziggo zitten volgen en een voorzichtige schatting is dat 50% van de tijd Max en Daniel in beeld waren. Red Bull heeft gewoon waar voor zijn geld gekregen.

Mather 30-04-18 | 21:55

Gewoon een geweldig gevecht, beetje jaren 80 terug, gewoon rijden zonder politiek correcte teamorders, heerlijk.

gato 01-05-18 | 09:29

Zelden zo een spannende race gezien, waarbij ik wel eens dacht Jongens, doe dat nu niet, dit gaat fout.

Anarcist 01-05-18 | 21:51

Ik heb net 3 kwartier naar die prachtige tieten van Sylvana gekeken

Reageer