Autobahn

VIDEO: Platgeslagen kevers in overvloed: Lüftgekuhlt 5 in 60 seconden

Het is wellicht het mekka voor de Porschefielen onder ons: Luftgekühlt in Los Angeles. Een verzameling van de grootste namen en de meest uiteenlopende klassieke Porsches ter wereld. Afgelopen week vond de vijfde editie plaats.

Dit jaar speelde Luftgekühlt zich af bij de oudste houtzagerij van Californië, Ganahl Lumber Company. En er kwamen klassiekers voorbij zoals Dan Gurney’s 804 grand prix racer en een 908 sports racer die op het punt stond om naar de veiling te gaan. Maar ook vielen er ogen op een originele 911 R uit 1967 en werden de verjaardagen van de 964-generatie 911, en de Carrera 3.8 RSR die Le Mans won gevierd.

Nu is er natuurlijk een hele grote kans dat u dit evenement dit jaar met namen als Singer, Magnus Walker en Jerry Seinfeld gemist heeft, maar geen zorgen, neem even een minuutje en geniet van de luchtgekoelde, platgeslagen kevers met de motor op de verkeerde plaats.

Reacties

Loell 01-05-18 | 00:15

Coole gasten zoals autofanaten hebben zo'n hok allang verpatst. Rijdt tegenwoordig vrijwel altijd een lul in.

Nuchternederland 01-05-18 | 10:56 | 1

Toen de prijzen voor sommige modellen (3.0 turbo) keer 5 gingen in 3 jaar, was je wel een enorme liefhebber als je hem niet verkocht...
dat maakt de liefhebber een overstap naar wat anders, nog hoger op de ladder mogelijk, een bepaald Italiaans merk bijvoorbeeld.

CamaroHans 01-05-18 | 11:20

Dat zou een stapje terug in kwaliteit en prestaties zijn, hooguit een hoger showelement, maar daar zijn toch meer mensen wars van dan men hier denkt.

Reageer