Autobahn

Lewis Hamilton wint knotsgekke Grand Prix van Baku, Max Verstappen finisht wederom niet

Lewis heeft tot ieders verbazing de GP op zijn naam geschreven. Hij kwam eigenlijk snelheid tekort ten opzichte van Vettel en leek ook zijn meerdere te moeten erkennen in Bottas, maar trok na een spectaculaire slotfase toch aan het langste eind.

Vettel leek zijn zaakjes prima op orde te hebben in Baku. Hij ging tot zijn pitstop op kop en leek vervolgens alleen maar af te hoeven wachten op de pitstop van Bottas. De Fin klom op van P3 naar P1 na de stops van Vettel en teamgenoot Lewis Hamilton en reed dik 40 ronden op de supersofts rond. Hij ging daarmee all-in en hoopte op een wondertje.

Red Bull-strijd eindigt in tranen

Dat leek perfect uit te pakken, want kort na hun pitstops reden Max Verstappen en Daniel Ricciardo (op dat moment vierde en vijfde) elkaar van de baan. De Red Bull-rijders hadden het de hele race met elkaar aan de stok en hoewel dat fraaie gevechten opleverde, kostte het de twee vooral erg veel tijd. Ricciardo slaagde er kort voor zijn wissel naar de ultrasofts eindelijk in om Verstappen te passeren, maar na de pitstops kwam de Nederlander toch weer terug voor zijn teamgenoot.

De opdracht aan Ricciardo was helder: nu zul je hem nog een keer in moeten halen. Dat was niet aan dovemansoren gericht, want aan het einde van het rechte stuk ging de Australiër er meteen voor. Verstappen ging vol in de verdediging en verraste zijn teamgenoot daar ogenschijnlijk mee. Ricciardo blokkeerde en parkeerde zijn RB14 in de versnellingsbak van de Nederlander. Einde verhaal voor het rijdersduo van Red Bull en opnieuw geen punten voor Max Verstappen dus.

Bekijk hieronder het tranendal van Red Bull:

Bottas heel even van zero naar hero

Terug naar Bottas, want die profiteerde van de safety car-fase om zijn verplichte pitstop te maken. Hij kwam terug op de baan voor Vettel, die zijn team meteen vroeg hoe dat in godsnaam kon gebeuren. De Duitser wisselde tijdens zijn tweede stop óók na ultrasofts, gevolgd door Hamilton en Kimi Raikkonen, die voor dezelfde compound kozen. 

Helaas parkeerde Romain Grosjean zijn Haas in de muur tijdens de neutralisatie, waarmee hij ons beroofde van een paar spannende rondjes richting de vlag. De Fransman maakte zo'n klap dat de medical car eraan te pas moest komen en het duurde ook even voor zijn bolide weggetakeld werd. In ronde 48 was het dan toch zover: de safety car dook naar binnen en liet het veld los voor een spectaculaire slotfase.

Wat een slotfase...

Het spektakel begon al op het rechte stuk, want daar dacht Vettel binnendoor te kunnen duiken bij Bottas. Hij verremde zich daarbij zo hard dat hij alleen nog maar rechtdoor kon, waarna hij terugviel naar de vijfde plaats. Daarmee leek Bottas 'm in de pocket te hebben, maar Baku zou Baku niet zijn als ook dat anders uitpakte.

Bottas reed op het rechte stuk over een vlijmscherp stuk carbon heen en sneed daarbij zijn rechter achterband aan stukken. Het rubber liep meteen van de velg en daarmee zat de race erop voor de Mercedes-coureur. Bottas hielp Hamilton zo alsnog in het zadel, want de Brit reed om alle problemen heen en kwam als eerste over de streep, gevolgd door Raikkonen en de eveneens zeer verrassende Sergio Perez.

De Mexicaan kreeg de derde plaats absoluut niet in de schoot geworpen. Hij moest al vroeg pitten na een aanvaring in de openingsfase en kreeg vervolgens ook nog een tijdstraf voor te vroeg inhalen tijdens de eerste safety car-fase. Ook hij zag hoe Vettel zich na de herstart verremde en kon vervolgens vrij eenvoudig voorbij gaan aan de Duitser.

Vettel hield de schade beperkt met de vierde plaats, voor Carlos Sainz en de eveneens zeer verrassende Charles Leclerc. De Fransman pakte zijn kans in een race waar slechts dertien wagens aan de streep kwamen, maar daarmee doen we zijn prestatie echt tekort. Hij rekende immers af met Fernando Alonso (zevende) en finishte ook voor Lance Stroll, Stoffel Vandoorne en Brandon Hartley.

Social