Autobahn

China wil importtarieven auto's halveren

De huidige Chinese regering heeft de mond vol van vrijhandel, en lijkt de daad nu ook bij het woord te voegen. Na openstelling van de eigen automarkt gaan nu de importtarieven voor auto's door de helft.

Een merk als Porsche, dat vooralsnog al zijn productie in Duitsland doet, zou veel profiteren van de voorgenomen tariefwijziging, waar Bloomberg lucht van kreeg. Momenteel bedraagt het importtarief voor auto's van buiten China 25%, en komt er intern nog een bak belasting overheen, afhankelijk van de cilinderinhoud.

Een definitieve beslissing kan al zo vroeg als aanstaande juni genomen worden: de verwachting is dat het tarief naar 10 tot 15 procent teruggeschroefd wordt. Hiermee wordt de kou met onder andere de VS uit de lucht gehaald, en tegelijkertijd Trump als protectionistische leider in zijn hemd gezet.

Reacties

Captain_Dipshit 26-04-18 | 15:23

Waarom denk je dat die Chinezen dit zomaar opeens gaan doen dhr Feitsma?...... komt het misschien toch door de druk die President Trump op de Chinezen heeft uitgeoefend,???? Dit is een van de grote bezwaren die de President van de USA had dus hoezo is President Trump in zijn hemd gezet? probeer mij dat eens uit te leggen?

TuurlijkNiet 26-04-18 | 15:47

China is bezig heel veel import tarieven te verlagen. China heeft vorige maand ook de eis laten vallen dat auto fabrieken voor 25% in handen van een Chinees moet zijn. Dus Tesla kan nu een (geheel) eigen fabriek neerzetten in China.. China en de VS waren flink bezig met een import tarief oorlog, maar de Chinezen durfde het allemaal niet door te zetten. Logisch als je je bedenkt dat de VS voor China vrijwel de belangrijkste afzet markt is..

Maar het kan natuurlijk zo niet zijn dat Trump ineens complimenten gaat krijgen van de pers. Ontwapening van Noord Korea zal nooit als credit voor Trump in de boeken komen. Ook zal Trump nooit de Nobel prijs voor de Vrede krijgen.. Trump krijgt het zelfs voor elkaar dat Iran en Hamas kun afspraken nakomen, want anders krijgen ze geen gratis geld van de VS..

The Ugly 26-04-18 | 18:03

China er toch niets aan doen als de VS een lager invoertarief hanteren dan zij? Als het echt gebeurt (wat nog valt te zien) valt het verder inderdaad best te zien als een overwinning voor Trump maar je zou verwachten dat China er wel iets voor terug zal willen zien. Noord-Korea zal verder nooit ontwapenen, die zijn niet gek. Dan is het afgelopen met dat stalinistische bolwerk. Zeker als je nu ziet wat er met Iran gebeurt. Het ene jaar sluit je een deal, en het andere jaar komt er een nieuwe president die het doodleuk weer opblaast. Wekt niet echt vertrouwen.

Alexander des Burgus 26-04-18 | 21:10

Onze minister-president Mark Rukke (dat hebben de Chinezen echt zo geschreven! www.oboreurope.com/en/austria-netherla... ) heeft toegezegd dat hij OBOR gaat ondersteunen als China de tarieven verlaagt. China doet dat dus nu. Nu hebben ze dus Nederland aan Chinese zijde en Nederland is als doervoerland naar Duitsland toe best belangrijk om OBOR in Europa te laten slagen.

DanEngels 26-04-18 | 21:11

Hoezo dat Trump in zijn hemd wordt gezet? Hij was toch diegene die het op tafel gooide en dreigde met sancties. Wel zie nu. Ondanks al het gejank uit Europa. Dus drie maal hoera voor Trump.

The Ugly 26-04-18 | 23:53

Het is nog helemaal niet zeker hoor, en vind je het gek dat Europa 'jankte'. Eerst trekt ie zich terug uit TTIP en dan zeuren over handelsbarrieres. Vage beschuldigingen tegen Europese fabrikanten die allang enorme fabrieken in de VS hebben staan. Waar staat in Europa de Cadillac fabriek? Meer dan de helft van het staal in de wereld wordt in China gemaakt, en het meeste wordt ingevoerd uit Canada. Maar nee, strafheffingen voor de hele wereld met uitzondering van Canada. Lekker logisch allemaal. Geleuter voor de buhne.

Abject 26-04-18 | 21:39

"en komt er intern nog een bak belasting overheen, afhankelijk van de cilinderinhoud."
Belastingvrijstelling voor Tesla's dus?

the-leitz 27-04-18 | 10:26

Hahaha flikt die thrump het toch weer

Watching the Wheels 27-04-18 | 13:44

Inderdaad, dit lijkt alleen maar een tegemoetkoming aan de VS.

Jelle. 28-04-18 | 11:08

Ja het lukt de man allemaal wel. Het zou hem, samen met de ontwikkelingen in N-Korea, veel roem moeten opleveren in de pers. Maarja..

Reageer