Autobahn

BMW's eerste volledig elektrische SUV is hier

De race om elektrische auto's en SUV's op de markt te krijgen is onderweg. BMW's eerste SUV op stroom wordt de X3. In China, waar het productiemodel gemaakt gaat worden, tonen de Duitsers met deze Concept iX3 alvast een voorproefje.

Dat BMW als eerste de X3 volledig elektrisch maakt is geen geheim, dit werd vorig jaar al bekend. In 2019 komen de eerste exemplaren. De productielocatie is licht verrassend: China. Of misschien ook niet, want China maakte eerder deze maand bekend dat westerse fabrikanten een stuk meer speelruimte krijgen in het land. Voor elektrische auto's is dit per direct, wat misschien heeft meegewogen in de keuze. Alle conventionele X3's rollen in de VS van de band.

De specs

BMW wil vooral het concept tonen, en er nog niet alles prijs over geven. Wat we wel weten is dat de achterwielaangedreven iX3 met een vijfde generatie elektromotor is uitgerust, die 'meer dan 200 kW (272 pk)' levert. Het WLTP-bereik is 'meer dan 400 km'. Dit is in oude NEDC-termen minstens 500 km, wat toch een beetje als de sweet spot wordt gezien voor een dagelijks bruikbare elektrische auto. Als we bovenstaande slide van BMW in acht nemen, dan ligt het voor de hand dat de iX3 een 40e-model wordt, met een 90 kWh-accupakket. De 120 kWh-variant zal voor een X5 of eventuele X7 bewaard worden.

Opvallend: voor de elektromotor zijn geen zeldzame aardmetalen benodigd, wat betekent dat BMW Group niet afhankelijk is van hun beschikbaarheid, zo melden de Duitsers. De iX3 heeft hardware aan boord die hem in staat stelt aan directe laders met snelheden tot 150 kW te laden. Hiermee moet een lege accu in een half uurtje tot 80% lading zijn afgetopt. Mocht u in de buurt zijn: de Concept iX3 staat vanaf vandaag op de Auto China-beurs in Peking.

Reacties

Dutch M.D. 25-04-18 | 08:12

Mooie Kia met die grille.

ZiekeGarnaal 25-04-18 | 08:48

Nog steeds lelijk, maar beter dan zo'n bijna fiat multipla lelijke i3.

watergeus 25-04-18 | 09:28

Waarschijnlijk ver boven mijn budget.

Majoor Pikindewind 25-04-18 | 09:45

De gaten die ontstaan door de afwezigheid van uitlaten opvullen met blauwe plastic platen...... -1

KirkLazarus 25-04-18 | 10:16

Die velgen zien er goedkoop, plastic en kinderachtig uit. Maakt van die hele wagen een speelgoedauto. Met een set normale velgen wordt het een heel andere, veel mooiere auto. Blauwe plastic platen zijn idd triest.

John McClane 25-04-18 | 11:01

Mooi, die blauwe platen om te accentueren dat er geen uitlaten zijn!

Threesixty 25-04-18 | 11:19 | 4

Okee, leuk die inhaalslag van de klassieke fabrikanten.

Een dingetje; Hoe gaan we die krengen straks massaal opladen in de avonduren? Naast het feit dat de infrastructuur er nu niet geschikt voor is moet je een oprijlaan of privé parkeerplek hebben of ben je aangewezen op de paar publieke palen die waarschijnlijk altijd bezet zijn.

youwish 25-04-18 | 11:52

- Infrastructuur gewoon uitbreiden hebben we wel vaker gedaan daarbij worden niet alle auto's op een dag, maand of jaar gekocht dus we hebben de tijd om tijdig uit te breiden waar nodig.
- Aantal publieke laadpalen uitbreiden.
- Niet iedereen hoeft elke dag de auto voor 500KM op te laden.
- Je kan ook opladen op je werk
- Er zijn ook al technologieen die het opladen kunnen starten en stoppen als de stroom goedkoper/ beschikbaar is.
- Paar zonnepaneeltjes op het dak.

de_tyvus 25-04-18 | 12:20

@ youwish 25-04-18 | 11:52
-Dat is inderdaad hard nodig, helaas is de upgrade plannen aan de hand van aantallen verkochte auto's niet mogelijk. Die zullen waarschijnlijk niet helemaal geclusterd worden aangeschaft.
-Laadpalen hangen aan hetzelfde stroomnet en daarmee dezelfde wijktrafo als de woningen. Momenteel worden nieuwbouwwijken gebouwd met 10 kW max belasting per huishouden in het achterhoofd. Upgrade inderdaad noodzakelijk.
-Helemaal correct, de laders zullen toch ook wel zo slim zijn dat ze maar 1 of 2 kW trekken als de auto op 90% lading ingeplugd wordt? Waarmee dit scenario dan alweer aardig zou passen in de maximale belasting per huishouden van 10 kW.
-Klopt! Maar tenzij je in de zware industrie werkt ben ik bang dat op de parkeerplaats van kantoor de stoppen er juist eerder uitvliegen. Hogere concentratie mensen, ècht gelijktijdig aansluiten etc.
-Is inderdaad dè techniek die nodig is, alles aan de lader zal met elkaar en met de wijktrafo moeten overleggen wat er beschikbaar is en hoe dit te verdelen. Stroomprijs is daarbij minder interessant want te sterk afhankelijk van je contract.
-Zonnepaneeltjes ontlasten de lokale wijktrafo als de auto's laden terwijl de zon schijnt. Eigen dak heeft in dit geval niet zoveel zin, maar het dak van de baas des te meer.

Maar op zich lijkt het me wel redelijk haalbaar.

youwish 25-04-18 | 14:21

De techniek is beschikbaar en wordt sporadisch al gebruikt waarbij er gewerkt kan worden met een variabel tarief in het contract
Nee, laders zijn niet zo slim om minder vermogen te trekken als de auto voor 90% vol zit. Die gaan standaard alles er aan doen om de accu zsm weer vol te krijgen waarbij wel rekening wordt gehouden met het effect op de levensduur van de accu. Daarnaast zal een bijna volle accu minder vermogen vragen naarmate deze voller is.

flatlander 26-04-18 | 20:46

"-Laadpalen hangen aan hetzelfde stroomnet en daarmee dezelfde wijktrafo als de woningen. Momenteel worden nieuwbouwwijken gebouwd met 10 kW max belasting per huishouden in het achterhoofd. Upgrade inderdaad noodzakelijk." Serieus? Mijn inductie fornuis/kookplaat (Siemens ding, komt zo uit de top-3 bij Coolblue vandaan) eist alleen al een 11kW aansluiting. Werkelijk elk huis in NL moet geschikt zijn om 3x25A af gezekerd te worden zonder bijkomende vastrecht kosten. Dus heeft niets met zware industrie te maken. Als je een inductie kookplaat kan hebben thuis, kan je 11kW laden (dat noemen we snelladen).

the-leitz 25-04-18 | 12:36

Hij is er helemaal niet dit is een concept. Hilarisch hoe die duitsers het ene na het ander nog niet in productie zijnde elektrische auto presenteren. Ze lopen zo ver achter ongelooflijk

Reageer