Autobahn

Een Dodge Challenger uit 1970 met een Hellcat hart

Dodge heeft een van de dikste muscle cars uit de geschiedenis geproduceerd en opnieuw leven in weten te blazen. En dat riep natuurlijk om een combinatie van de klassieke looks van toen en de overdadige power van nu: zie hier het resultaat.

Deze Dodge Challenger uit 1970 is eigenlijk niet heel veel meer dan een body en een interieur dat we van vroeger kennen. Het kloppende, of beter gezegd, grommende hart van deze machine is rechtstreeks afkomstig uit een krat één van Dodge's krachtigste productiewagens: de Dodge Challenger SRT Hellcat. 

En dat betekent dat dit oud ogende beest, ook beestachtige prestaties neerzet. De 6,2 liter supercharged V8 produceert namelijk niets minder dan 716 pk en 882 Nm en zet dat alles door een zes versnellingen tellende handbak (met pistol shifter want: duh) op de achterwielen. Een perfect recept voor heel veel rook en weinig beweging. 

Niet alleen rechtdoor

De makers wilden meer dan een alleen een slecht sturende, logge 'murican power slee maken. Daarom steunt al het gewicht nu op RideTech suspensie en remt alles met een professionele set remschijven en klauwen van Wilwood. Dit moet het overhangen in bochten flink reduceren en daarmee ervoor zorgen dat hij ook daadwerkelijk door de bocht komt. 

Aan de buitenkant is er weinig met de looks gedaan. En dat is ook niet nodig, want zeg nou zelf... Maar we zeiden weinig, en dat houdt in dat onder andere de koplampen naar de 21-ste eeuw zijn gehaald en de motorkap nu versierd is met een T/A hood scoop van een andere Challenger. Voor extra downforce is er ook een vleugeltje geplaatst.

Het interieur is vrijwel origineel gehouden. De bekleding is vervangen voor mooi getint leer en dat is het  wel zo'n beetje. Dus of je lang op de stoel blijft zitten met wat agressiever rijgedrag valt nog maar te bezien.

Hoewel dit zo'n auto is die je koopt en nooit meer van je leven verkoopt, rolt hij toch binnenkort het veilingblok op. Op 19 mei aanstaande kan hij aangeschaft worden tijdens de Indiana State Fairgrounds waar Mecum Auctions hem van eigenaar wisselt. Wij zijn ondertussen erg benieuwd naar wat de gek hiervoor geeft.

Reacties

Gazzerop 22-04-18 | 11:49

Vind het zeker een coole bak!
Maar die homp leer die de midden-console moet voorstellen.......

jemagookniksmeer 22-04-18 | 12:09 | 2

Nu kan ik het op zich wel waarderen als zo'n auto wordt voorzien van moderne techniek, maar om dan ook maar meteen het uiterlijk te downgraden naar hedendaagse styling, vind ik echt doodzonde.
Met meegespoten bumpers, moderne velgen, een grauw kleurtje, inclusief ramen, ontdaan van al het chroomwerk én karakter waaraan de auto juist zijn legendarische status dankt.
Bah.

CamaroHans 22-04-18 | 23:31

Mee eens!

CamaroHans 23-04-18 | 09:26

Klassieke Amerikanen horen ook niet op laagprofiel banden.

Majoor Pikindewind 22-04-18 | 19:28 | 2

Ik ben ff niet liquide genoeg, maar ik zou dit apparaat graag bij onze RDW aanbieden voor een NL kenteken.

Slipsnifter 23-04-18 | 00:25

Dan komt er waarschijnlijk wel minimaal €125.000 aan belastingen overheen........ want daar zijn we hier goed in.

Majoor Pikindewind 23-04-18 | 08:01

Nee hoor, ik denk dat je dit gewoon als oldtimer kan inschrijven. Geen BPM en geen MRB. Bij invoer alleen invoerrechten en BTW.

kloopindeslootjijook 22-04-18 | 22:14

Dit was vandaag:
Zondag 22 april vindt de American Car Sunday weer na enkele jaren plaats op Circuit Zandvoort.
www.americansunday.nl

gabiballetje 23-04-18 | 01:55 | 1

Of gewoon YouTube MotorTrend Channel, General Mayhem en Generla Maintenance.

CamaroHans 23-04-18 | 09:25

Van dezelfde makers is Roadkill, erg leuke show op YouTube.

pale-blue-dot 23-04-18 | 09:43

Verlichting daar de 21-ste eeuw gehaald met een LR defender aftermarket led koplampen setje

Reageer