Autobahn

VIDEO. Tesla Model 3 gaat flat-out op Autobahn

Altijd al willen weten welke snelheid een Model 3 op de klok kan zetten? Dan heeft u nu het antwoord. In bovenstaande video wordt één van de eerste Model 3's losgelaten op de Autobahn.

Tesla Model 3's zijn in Europa even zeldzaam als Vice-hoofdredacteuren huichelachtig zijn. De eerste exemplaren zijn allemaal voor het Nieuwe Continent gereserveerd, niet voor het Oude. Gelukkig voor de fanboys is er een Amerikaanse aandachtshoer early adopter bezig met een tournee door Europa. Deze You You Xue was afgelopen dinsdag even in Nederland met zijn witte Model 3 long range, waarna hij doorreed naar Duitsland.

U kent het spreekwoord 'when in Rome, do as the Romans do' wellicht. You You ook, want hij waagde zich op een onbegrensde Autobahn meteen aan een - volstrekt legale - plankgassessie. Naast hem een ietwat nerveuze Duitser die als geen ander weet hoe onvoorspelbaar truckers zich soms gedragen op de Autobahn. Het zij hem vergeven.

U ziet dat de gecommuniceerde 225 km/u aardig lijkt te kloppen, hoewel we de tellerafwijking niet kennen. Uit eigen ervaring kunnen we zeggen dat deze bij de Model S praktisch niet aanwezig is.