Autobahn

VIDEO. Boze motormuizen slopen agressieve automobilist

Een horde pissige Franse motorrijders heeft afgelopen zaterdag bij een demonstratie een Citroën C2 gemolesteerd. Geheel terecht, als je het ons vraagt.

De motorrijders waren in Aix-en-provences bijeen gekomen om hun onvrede te uiten over de verlaging van de maximumsnelheid op lokale wegen van 90 naar 80 km/u. Classic Fransen, zij vinden altijd wel een aanleiding voor een massaprotest. In dit geval eentje waarbij je als een dronken aap aan je gashendel kan lopen hengsten.

De witte C2 die op de beelden te zien is, probeerde door de haag van motorrijders te komen. Niet heel slim, jezelf keren tegen zo'n mensenmassa aan bikers. Wat al helemaal niet slim is, is als je hierbij een paar motoren omtikt, en je passagier met een mes op de demonstranten insteekt: twee motorrijders moesten zich volgens lokale media laten behandelen aan steekwonden aan handen en arm.

Uiteindelijk zien we het C2'tje zwaar gehavend ontkomen, wat ons betreft mogen de inzittenden hun handjes samenknijpen dat ze niet uit hun auto getrokken werden. We weten allemaal hoe persoonlijke grenzen worden verlegd, zodra je in een grootgroepsverband opereert. De inzittenden hebben hun verhaal inmiddels ook gedaan: de motorrijders zouden ze zonder provocatie hebben omsingeld, en zij waren degenen met het mes. Omdat de passagier dit aan zijn aanvallers wist te ontfutselen, zien we hém uiteindelijk op de video met een prikker in de handen. Aan de politie de schone taak te beslissen wie er gelijk heeft.

Met dank aan Le Dumpert voor de video!

Reacties

John McClane 17-04-18 | 11:18

Ziet er heel beschaafd uit allemaal.

kolonel-knalpiemel 17-04-18 | 12:25

Valt me nog mee dat hij niet vol gas over die brommerrijders heen weg is gereden.

Harry Turtle 17-04-18 | 13:16 | 1

Lekke band, kan me iets voorstellen bij dat afgepakte mes verhaal.

politiekgemotiveerd 17-04-18 | 13:34

helaas kan je dat gedeelte net niet zien op de video maar idd valt mij ook op hoe weing controle de politie lijkt te hebben over de situatie.

alexbl 17-04-18 | 13:35 | 1

Motormalloten altijd -1

De musso linie 17-04-18 | 22:20

Idee, sterf.

Leukautootje 17-04-18 | 14:48

Zo'n verhaal kan alleen een doorgewinterde crimineel verzinnen. Ik heb het mes af weten te pakken van de motorrijders waar ik op ingereden ben en daarom zie je me met een mes zwaaien!
Die ga ik onthouden: Nee joh, het waren die bankmedewerkers die een geweer tevoorschijn haalden, uiteindelijk heb ik het ze weten te ontfutselen en heb zo allemaal levens gered. Die zakken geld die ik bij me had wilde ik juist op mijn bank laten zetten, daarom was ik daar binnen, dat is ook de reden dat ze dat geweer tevoorschijn haalden, ze wilden mij overvallen!

Duffe 18-04-18 | 01:03

Maar wat gebeurde er precies voordat deze video begon? Er zal vast een reden zijn dat hij hem lomp in de achteruit gooit.

En dat je je verdedigt terwijl een hele groep mensen je ruiten inslaat en je aanvalt vind ik meer dan logisch. Ik wil het niet goed praten maar wat meer info over wat er aan vooraf ging is wel op zijn plaats om een oordeel te kunnen vellen.

SanderVreibik 19-04-18 | 01:04

Met je helm een voorruit inrammen is niet handig, zodra je de helm daarna een keer gebruikt waarvoor die bedoeld is dan kun je zomaar ontdekken dat voornoemde helm best wat onzichtbare schade heeft...

Reageer