Autobahn

Jos Verstappen over Max: hij moet meer nadenken

Een dag na het vermaarde incident tussen Verstappen en Vettel heeft iedereen zijn plasje er wel over gedaan. Wellicht de belangrijkste input voor Max komt van vader Jos, die gisteravond ook reageerde.

Verstappen senior was niet aanwezig in China en Bahrein, en moest de clashes van zijn zoon dus via de beeldbuis vernemen. Gisteravond liet hij zich bij Jack van Gelder in Peptalk uit over de strapatsen van Max. Bottom line: waar hij bij het incident met Hamilton in Bahrein volledig in zijn recht stond, was het omtikken van Vettel een brug te ver. Jos:  'Hij moet in sommige omstandigheden meer nadenken.' Dit gaat voor hem ook ten dele op voor de actie buitenom op Hamilton, waarbij wij overigens van mening zijn dat Hamilton hier heel vuil een extra tikje naar rechts gaf, alleen om Max buiten de baan te dwingen.

Max zelf, die meermalen via Skype bij Peptalk aanschoof, had er gisteren even geen trek in, maar we hebben zijn eerlijke mening over het incident toch al gehoord. Kamp Verstappen weet ook wel dat hier door eigen toedoen een vrij zekere 1-2 voor Red Bull is weggegooid, maar het is prettig een stukje zelfreflectie te zien. Maar laten we ook even een lans breken voor Verstappen: over Alonso's actie op Vettel hoor je helemaal niemand, en Ricciardo's prachtige actie op Bottas was heel erg op het randje. De Fin heeft al aangegeven bewust niet verder ingestuurd te hebben op de langszij komende Red Bull om een crash te vermijden, en dus is het allemaal hosanna en pakte Dani zijn eerste winst van het seizoen. Maar dat is racen.

Team Verstappen gaat naar Baku

De komende drie races (Baku, Spanje, Monaco) is Jos aan de zijlijn weer fysiek van de partij, gisteren gaf hij aan zijn zoon vandaag te treffen, waarbij de Verstappens nog even van gedachten zullen wisselen over het afgelopen weekend. Wat ons betreft doen we het boek 'China 2018' nu dicht: Max verspeelde met een actie die hem 100% verweten mag worden een zeker podium, en was naderhand mans genoeg dit toe te geven (ook Vettels kalmte was lovenswaardig). We snappen ook wel dat hij heel graag wil, zeker na twee teleurstellende races. De race in China gaat mee in de bagage en de rest van het seizoen gaat Max ons met al zijn talent gewoon weer mooie dingen laten zien. Punt.

Reacties

Sjaak_Balboni 17-04-18 | 08:31 | 2

Ik heb gisteravond meegekeken en moest smakelijk lachen over hoe heethoofd Jos met zijn gezicht in de plooi vertelde hoe Max 'meer moet nadenken' en zichzelf nu en dan meer in de hand moet hebben.

Goed bedoeld, ok, maar het net alsof je stijladvies van Hans Spekman krijgt. Maar ok, hij bedoelt het goed. Ik wil echter nog wel beelden van Hamilton tegen Max zien. We zagen alleen een onboard van Max en een helikoptershot waar precies op het moment dat we wilden zien een rij bomen in de weg zat. Waarom hebben we nooit een onboard van Hamilton gezien? Hamilton zegt dat hij Max niet heeft gezien: in dat geval wil ik zien wat voor lijn Lewis door die bocht reed, en deze naast de lijn van de overige rondes zien. Hij ging echt wel even wat verder naar rechts dan normaal.

gato 17-04-18 | 10:05

Er was wel beeld, ik zag Hamilton naar rechts sturen. En waarom kreeg Alonso geen straf. Goed dat Jos weer terug is, Max heeft geen Marko nodig, maar zijn eigen vader.

ZiekeGarnaal 17-04-18 | 14:50

Ten eerste stuurde Hamilton amper tot niet naar rechts. Ten tweede MAG Hamilton daar naar rechts sturen. Verstappen zat achter hem en aan de buitenkant. Zelfs Olaf Mol wist te vertellen dat je dan 'gezien bent'. Zo werkt dat. De verdedigende chauffeur gooit dan de deur dicht.

Johnny66 17-04-18 | 08:59

Veren , veel te veel veren in de bips . Daar gaat een mens rare dingen om doen . Bips nu vol , het was heerlijk en nu werken .

gato 17-04-18 | 10:11

En die uitspraak van Horner vlak voor de race was ook ongepast, Lekker voor jezelf vertrouwen. Alleen luisteren naar je vader, die weet hoe alles reilt en zeilt en laat dat Nichtje van Marko ook maar even buiten beeld. Marko wil alleen maar een winnaar, is geen tweede vader, dat is je eigen vader.

Titia Heidekonijn 17-04-18 | 11:29

Een podium voor Max had voor menig Nederlander de kers op de taart kunnen zijn. Want wat was het een leuke race om naar te kijken!

Umberto die trotzoni 17-04-18 | 11:33

Denk dat dit een van de veranderde eigenschappen van de "nieuwe" auto is t.o.v. de vorige en die max nog niet helemaal onder de knie, we zien dat ook al in de aanloop, en ook Lewis heeft hier meer last van dan normaal en dat zie je terug in de race. De race pace is er wel nu de fijn tuning nog.
En voor red bull die vindt het allemaal best ze staan weer bovenaan en das wat telt, want was het ook niet red bull die dit mogelijk heeft gemaakt en daar hoor je niemand meer over.

Onderbuik 17-04-18 | 11:57 | 2

Ik heb de uitzending nog niet gezien maar ik zet wel eens vraagtekens of het psychologisch gezien wel gezond is dat een zoon het niet geheel gelukt zijn van de vader in de F1 "moet" herstellen.

Tsux 17-04-18 | 13:45

We kunnen toch wel stellen dat Max de prestaties (en de reputatie) van zijn vader ruimschoots heeft overtroffen (in positieve zin)?

Onderbuik 17-04-18 | 14:15

Ja dat is waar, dat karweitje is al geklaard.

kolonel-knalpiemel 17-04-18 | 12:28

Neem aan dat Jos het er wel even bij Max in geslagen heeft.

deemo 17-04-18 | 13:54 | 1

word een beetje moe van al die kritiek.
Kan iedereen niet een mindere dag hebben.
Hij heeft de formuli 1 weer op de kaart gezet.
En nu is het niets.
Het lijkt of ze hem een lesje willen leren.
Allemaal uit angst voor hem dan
word het maar weer een optocht.
Ik heb genoten

eef 47 17-04-18 | 21:20

Zo ist.

Leukautootje 17-04-18 | 15:11

Kvyat heeft hetzelfde ondervonden, zo steekt het wereldje nou eenmaal in elkaar, als Max het nu nog niet begrepen heeft komt het waarschijnlijk nooit meer goed.

Wibowob 17-04-18 | 15:38

Beiden emotionele bestuurders met veel lef maar weinig intelligentie.

ZiekeGarnaal 17-04-18 | 23:04

Wel ironisch dat juist pa Verstappen hier kritiek op heeft. Naar mijn mening is hij, na Max dan, de beste nl F1 coureur die we ooit gehad hebben. En had Pa óók WC-kansen. Was hij destijds bij Benneton gebleven als testrijder, was hij later in de beste auto gekomen, en had ie echt hele goede kansen gehad. Want hij was een verdomd goed chauffeur.

Alleen, helaas, hetzelfde probleem als Max. Geen geduld en kan niet doseren. Dus getekend voor een stoeltje bij een prutsteam (wat nu Torro Rosso is geworden) en daar materiaal wat het niet kan, daardoor teveel risico's nemen, teveel vergen van een minderwaardige auto, en nu bralt half debiel Nederland nog steeds over grindbak Verstappen als het over Jos gaat.

Tapioca pudding 17-04-18 | 23:12

Nou is het klaar ook. Komt allemaal wel weer goed dit seizoen. Ik zeg No further investigation.

Reageer