Autobahn

ASFALT #08 - Max Verstappen vs Sebastian Vettel

Deze week is de podcasttafel gevuld met Giedo, Steijn, Sylvana en Koen. Tijd veur ASFALT.

Live vanuit de NewsMedia-studio praten we vanaf 19:00 uur weer drie kwartier over Formule 1, inhaalkoningen, en Giedo van der Garde die is aangesteld als bondscoach van de Nationale Autosport Federatie. Ofwel: u krijgt te horen wie de nieuwe Max Verstappen is/wordt.

Live meekijken kan op YouTube en Facebook

Update. Terugluisteren kan via Soundcloud en iTunes.

Reacties

Memek 16-04-18 | 20:34 | 1

Afgelopen kende de race 5 verliezende en 1 winnende coureur.
Van de 5 heeft Max het meeste weggegooid door rijgedrag, Vettel verslikte zich in de undercut van Bottas, Raikkonen werd opgeofferd, Hamilton had een klote weekend en Bottas verloor op de Red Bull bandenwissel.

ZiekeGarnaal 16-04-18 | 20:39

En Ricciardo heeft het verdomd goed gedaan. Op dit punt in de tijd, is Ricciardo gewoon beter dan Verstappen. Dat gaat wel veranderen :).

Ook opvallend hoe lafjes Hamilton reed. De hegemonie van Mercedes lijkt wel voorgoed voorbij.

ZiekeGarnaal 16-04-18 | 20:35 | 5

Het negatieve over Max z'n acties dit jaar, wil ik wel uitleggen. Dat is tweeledig. De hoofdreden is mensen met oogkleppen op die maar bij hoog en laag blijven volhouden dat het goed is. Zoals jullie. Vorige week een domme fout en dat werd bij asfalt nog goed gepraat als dat het zelfs geen fout was. Deze week kunnen jullie er niet omheen dat het echt een fout was, en zelfs nu wordt het nog maar héél schoorvoetend geconstateerd. Dan is er balans. Gaan jullie veel te positief zitten zijn (en dat doen jullie) dan hebben bezoekers de neiging de negatieve kant op te gaan.
.
Ten tweede is het natuurlijk ook onvervalste teleurstelling. De meeste mensen (waaronder ik) zien in Max een toekomstig WC. En dan is het een domper als ie in een race waarin ie kan winnen of het podium kan halen (deze en vorige week) zulke domme fouten maakt. Daar komt bij; die fouten moeten er wél echt uit, want anders zakt ie af en doet ie straks een Kvyatje. Door altijd maar blind dom te blijven roepen dat het allemaal zo goed is, help je hem niet.

ZiekeGarnaal 16-04-18 | 20:36

En voor de duidelijkheid; niemand hier helpt 'm, max leest dit natuurlijk niet en al deed ie dat wel, zal het hem nog aan z'n aars roesten. En daar heeft ie gelijk in. Maar het Nederlandse Journaille, en dan met name jullie en de heren die bij Ziggo zitten, moeten wel ophouden alles goed te praten en hem als God te behandelen. Hij doet brilliante dingen en voegt veel toe. Als ie het goed doet, wordt dat gezegd (ook door mij). Maar dan moet je het ook gewoon durven benoemen als ie het verbrold.

Overnijd 16-04-18 | 21:09

Dit is zo'n typische Nederlandse 'kom maar niet boven dat maaiveld' reactie. Dit zit heel diep in kaaskoppen. Ben zelf ook een maar dit ruikt in alles naar gewone spijkerbroeken, pindakaas, ANWB sloffen, caravans en verplicht filerijden van 7-9 en dan weer van 5-7 voor de piepers thuis zijn.

ZiekeGarnaal 16-04-18 | 21:51

typisch zo'n afzeikreactie van iemand die niet gelezen heeft. Ik zou in 2 races een domme fout maken en niet op het podium komen, niet bepaald 'boven het maaiveld uitsteken' willen noemen. Jij wel? Je kunt wel zeuren over ANWB, sloffen, enzovoort, maar ga eerst eens een reactie helemaal lezen, voor je gaat zeiken.

Berbaar 16-04-18 | 22:43

Da's best een redelijke analyse Garnaal.
Verklaarbaar is het allemaal ook best.
Een hoop mensjes die niks van F1, laat staan autosport, weten springen op de Max bandwagon.
Daar haken sponsors en media vol op in (want $$$$).
Dan is het natuurlijk lastig de kip (h)oen die de gouden eieren nog moet gaan leggen, te slachten ook al bakt hij er de laatste tijd niks van.
F1 is en was zoveel leuker zonder nederlandse (nuja half dan) coureur en zeker zonder het oranje tokkie publiek dat niets van de sport begrijpt, maarja Max.

ZiekeGarnaal 16-04-18 | 23:39

Het eerste stuk ben ik met je eens, het 2e stuk niet. Door Max kijken er weer veel meer mensen naar in NL, en wordt er meer over gesproken. Dat dat dan niet altijd de teksten zijn die je wil horen, neem ik maar voor lief. Het ongebreidelde vertrouwen in en trots op een Nederlander waar je over kunt argumenteren of het uberhaupt wel een Nederlander is, vind ik juist wel mooi.

Overnijd 16-04-18 | 22:08

Ik bied hierbij mijn excuses aan. Aan de ANWB.

TP 1984 16-04-18 | 23:43 | 2

@Asfalt crew: Leuke uitzending wederom. Het zou de show wellicht verrijken wanneer er over de race gepraat wordt, dat er dan ook iets meer videofragmenten van de race worden getoond. Dat geeft de hele show veel meer gestalte.

ZiekeGarnaal 16-04-18 | 20:35
Dude serieus?! Jij rijdt vast ook snellere rondetijden dan Max of wa? Kiek hum gaan maat. De volgende keer heeft Asfalt speciaal voor jou nog de on board audio van Max toen hij in de spin geraakte en zijn podium wellicht al vloekend en tierend aan zich voorbij zag gaan. Hij baalde nog harder dan heel Nederland bij alle gemiste penalty's van Seedorf bijeen opgeteld. Zelfs Chuck Norris had nog niet eens ooit zo hard gebaald dan Max afgelopen zondag.

ZiekeGarnaal 17-04-18 | 00:36

Ja, serieus, TP 1984. Ik rij geen Formule 1, pretendeer dat ook niet, rij niet bij een topteam en sleur ook geen topsalaris binnen. Max wel. Dat brengt ook verwachtingen met zich mee. En teleurstelling als die verwachtingen (nog) niet waargemaakt worden. Dat is normaal gedrag.

Het probleem is niet dat Max zondag baalde. Het probleem is dat ie de zondag ervoor niet baalde. Dat ie niet ziet dat het een patroon is, en hij toch echt iets minder gretig zal moeten zijn.

Uit de oude doos; kijk eens de film 'Days of Thunder'. Een matige Tom Cruise film. Maar er zit een stukje in wat érg toepasselijk is. Cruise speelt een super-racetalent die snoeihard gaat. Maar z'n banden finaal aan gort rijdt. Dan komt de oude wijze coach, en die leert hem daarmee om te gaan, z'n rondetijden worden sneller en z'n resultaten beter. Dat heeft Max ook nodig. Iemand die hem leert te doseren. Wanneer wel, en belangrijker, wanneer niet. Niet in de 2e ronde van een race, en ook niet als je op betere banden staat, lachend een hoger pace aan kunt houden, en nog ~12 rondes te gaan hebt.

Eagle0511 17-04-18 | 13:13

ZiekeGarnaal 17-04-18 | 00:36
Grotendeels eens. Hij is te gretig. Wil te graag de fout van de race ervoor weer goedmaken en maakt daardoor weer een nieuwe fout.
Maar toch is de scheidslijn maar erg dun. Ricciardo wordt nu bejubeld voor zijn actie op bijv. Bottas. Maar als je het even analyseert, dan is dit ook een onbezonnen actie. Het was de allereerste mogelijkheid die zich aandeed en de kans was miniem klein dat het zou slagen. Sterker nog: het is aan Bottas te danken dat het geen botsing werd. (Ik had nog moeten zien wat Vettel had gedaan in deze situatie). Toch heeft iedereen het over de briljante actie van Ric en niemand hoor ik zeggen dat hij wat meer geduld had moeten hebben.
Want wat nu als de acties van Max allemaal waren gelukt? Dan had hij nu hele bossen met bloemen in zijn reet gestoken gekregen. In plaats daarvan kreeg hij een stapel social media shit over zich heen. En terecht overigens hoor, ik vind ook dat hij even de kat uit de boom had moeten kijken. Rechte eind, DRS en uitremmen op de betere banden. Dat had hij moeten doen.
Maar dat is niet Max. Max gebruikt bij de eerste de beste mogelijkheid direct zijn ellebogen om zich er tussen te wurmen. Dat lukt wel met carts, dan duw je de tegenstander gewoon een half metertje opzij. In F1 heb je direct schade en mogelijk een lekke band. Daar zal hij nog wel even wat lessen moeten leren. Of eigenlijk hoop ik dat hij ze nu geleerd heeft en gaat hij nu podiums pakken.

Reageer