Nico Rosberg zag 'slechte' race van Max Verstappen: 'Heeft een grote les geleerd'

 |  R. Willems  |  Plaats reactie

Voormalig wereldkampioen Nico Rosberg is erg kritisch op Max Verstappen. De Duitser, die normaal gesproken lyrisch is over de Nederlander, zag in China een ongeduldige en té agressieve coureur. Hij hoopt dan ook dat Verstappen hier van leert.

Een mislukte inhaalpoging op Lewis Hamilton zorgde ervoor dat Max Verstappen even naast de baan belandde en even later tikte hij Sebastian Vettel aan, waardoor beide coureurs spinde. Al met al was het dus een niet al te beste dag voor Verstappen. Die mening had Nico Rosberg ook, die als analist te gast was bij Sky Sports F1.

Tegenover de Britse tv liet Rosberg duidelijk weten een andere Verstappen te prefereren dan die hij vandaag gezien heeft. Toch vind de Duitser Max en zijn teamgenoot Daniel Ricciardo nog steeds de inhaalkoningen van de Formule 1.

"Ik ben van mening dat Max en Daniel de beste coureurs op dit moment zijn, als het gaat om inhalen. Maar Max maakte vandaag(zondag) simpelweg te veel fouten", zo begon de oud Mercedes-coureur.

Waar Rosberg normaal gesproken liefhebber is van de spanning die Max Verstappen meebrengt, denkt hij dat het deze race té veel van het goede was: "Het was slecht en onnodig van Max. Ik vind het ook moeilijk om te begrijpen dit. Het was gewoon een hele moeilijke dag voor Max, omdat hij zo de fout in ging. Hij reed de kampioenschapsleider van de baan gereden, terwijl zijn teamgenoot won", zo ging Nico verder.

De 32-jarige Duitser hoopt dat Max veel leert van deze ervaring. Christian Horner, teambaas van Red Bull Racing, weet zeker dat de Nederlander dit doet. 

"Hij heeft vandaag een grote les geleerd, misschien zijn dit soort dagen juist goed voor een jonge coureur als Max, om verdere progressie te boeken", zo sloot Rosberg af.

Reacties