Sebastian Vettel over Max Verstappen: 'Ik stel het op prijs dat hij direct naar mij toe kwam'

 |  R. Willems  |  Plaats reactie

Max Verstappen was de gebeten hond. De Nederlander veroorzaakte de crash van Sebastian Vettel en hemzelf, waar hij naderhand spijt van had. Zijn excuses bood hij aan Vettel en de Duitser stelde dat zeer op prijs.

Na de race nam Verstappen de Ferrari-coureur gelijk apart en liet hem weten dat hij fout zat en de Nederlander bood daarbij zijn excuses aan. Naderhand verscheen Sebastian Vettel voor de internationale pers en daar liet hij weten dat de lucht geklaard is tussen hemzelf en Max Verstappen.

Wel wil Seb Vettel eerst even kwijt dat Max toch wel echt de schuldige was in de botsing: "Max kwam gelijk naar mij toe en hij besefte dat hij een fout had gemaakt. Ik vertelde hem dat races lang genoeg zijn om alsnog de inhaalactie te maken en dat hij zijn eigen podiumkansen had weggegooid", zo begon de viervoudig wereldkampioen.

Vettel was vol lof over het feit dat Max face-to-face sorry zei, in plaats van via de pers: "Ik stel het zeer op prijs dat hij direct naar mij toe kwam. Ik heb Max ook aangegeven dat dit de manier is om dit soort situaties op te lossen. Gewoon onder vier ogen en niet via de media. Het is nu ook niet nodig om dit verder op te gaan blazen", aldus de Duitser.

De 30-jarige Vettel denkt dat Max na deze race wel iets rustiger aan gaat doen: "Volgens mij heeft hij het begrepen. Hij was heel kalm en besefte goed dat hij het zelf had verpruts."

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner is ook van mening dat inderdaad Max fout zat zondag, maar wil ook laten weten dat Sebastian Vettel niet foutloos was toen hij bij Red Bull reed.

Reacties