Christian Horner staat volledig achter Max Verstappen: 'Sebastian Vettel was bij ons ook niet foutloos'

 |  R. Willems  |  Plaats reactie

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner heeft het opgenomen voor Max Verstappen na de Grand Prix van China. De Nederlander kreeg veel kritiek nadat hij in botsing kwam met Sebastian Vettel.

De race op het Shanghai International Circuit verliep prima voor Verstappen, die vanaf de start twee plekken had gewonnen, totdat hij Lewis Hamilton probeerde in te halen in bocht zeven. Daarna was er nog een touché met Ferrari-coureur Sebastian Vettel, wat ervoor zorgde dat de race voor de Nederlander veranderde in een foutenfestival.

Christian Horner is van mening dat Max Verstappen er goed aan heeft gedaan om na de wedstrijd face-to-face te praten met Sebastian Vettel en de schuld op zich te nemen. Volgens de Brit laat dit zien hoeveel Max geleerd heeft op zijn, nog steeds, jonge leeftijd.

"Ik heb Sebastian gesproken na de race en hij waardeerde de excuses van Max, die vandaag wat foutjes heeft gemaakt. Maar toen Vettel op jonge leeftijd bij ons reed, was hij ook niet geheel foutloos. Ik weet zeker dat Max hiervan heeft geleerd, het is nu aan hem om hier in de toekomst gebruik van te gaan maken", aldus Horner tegenover Motorsport.com.

Red Bull-adviseur Helmut Marko was wat kritischer op Max. De Oostenrijker zei dat de Limburger te agressief en te ongeduldig was en dat hij rustiger moest worden. Horner is wat milder voor de 20-jarige Verstappen.

"We hebben hier al over gesproken met Max. Ik heb nog steeds alle vertrouwen in hem, want Max is een fenomenaal talent en hij is slim genoeg om te weten waar hij aan moet werken. Ik heb geen enkele twijfel in mijn lichaam dat hij dat gaat doen. Vandaag was Max misschien wat te ongeduldig, maar daar leert hij alleen maar van", zo liet Max' baas weten.

 F1-racedirecteur Charlie Whiting verwacht ook dat Max rustiger wordt, na de Grand Prix van China.

Reacties