Charlie Whiting verwacht dat Max Verstappen rustiger gaat rijden in de toekomst

 |  R. Willems  |  Plaats reactie

F1-racedirecteur Charlie Whiting denkt dat Red Bull Racing-coureur Max Verstappen in de toekomst rustiger aan gaat doen, aangezien hij op dit moment vijf strafpunten heeft. Dit zal tot de Grand Prix van Hongarije niet minder worden.

Het strafpuntensysteem in de Formule 1 is vrij simpel. Bij een botsing, overtreding of als een coureur een gevaarlijke situatie veroorzaakt, krijgt diegene strafpunten. Deze blijven precies één jaar staan en als een coureur twaalf strafpunten heeft verzameld, moet die een wedstrijd vanaf de kant toekijken.

Max Verstappen staat op dit moment op vijf strafpunten: twee heeft hij er gekregen voor zijn botsing met Daniel Ricciardo in Hongarije 2017, één voor de inhaalactie op Kimi Raikkonen in Austin 2017 en weer twee voor de botsing met Sebastian Vettel in China afgelopen zondag.

Volgens Charlie Whiting moeten deze punten ervoor zorgen dat de Nederlander de komende wedstrijden wat rustiger gaat doen: "Deze strafpunten moeten ervoor zorgen dat er een zekere bewustwording komt bij Max. Verstappen heeft nu vijf strafpunten, dus ik vermoed dat hij het nu even rustiger aan gaat doen", aldus de wedstrijdleider.

Een persoonlijk gesprek met de Nederlander hoeft volgens Whiting niet. Voor hem is de situatie na de 10-seconden straf én de strafpunten, afgedaan: "De stewards hebben uitstekend werk geleverd en daarom is er ook geen noodzaak meer voor een persoonlijk gesprek tussen Max en mij. Max heeft een fout gemaakt en daar is hij al voor bestraft", zo sloot de Brit af.

Het lijkt erop dat Max na de wedstrijd inderdaad al wat meer bewust is geworden van de acties die hij maakt op de baan. De Nederlander gaf aan dat hij ontzettend baalde van zichzelf tegen de schrijvende pers.

Reacties