Max Verstappen in de knoop met zichzelf: 'Ben zo boos op mezelf'

 |  R. Willems  |  Plaats reactie

De Grand Prix van China zou wel eens een hele belangrijke kunnen zijn in de carrière van Max Verstappen. De Nederlander kent in 2018 nog geen lekker seizoen en dat was ook in Shanghai te merken, maar na de race heeft hij goed in de spiegel gekeken.

Waar Verstappen leek af te stevenen op een podiumplek, of zelfs een overwinning, gooide hij dit zelf weg door twee keer een foutje te maken tijdens een inhaalactie. Vooral die actie op Sebastian Vettel was niet om over naar huis te schrijven, maar dat besefte Max zich ook.

Gelijk na de race zocht Verstappen de Duitser op en bood hem zijn excuses aan, waardoor voor Vettel de kous was afgedaan. Tegenover de schrijvende media ging Verstappen nog wel even verder over zijn actie.

"Ik ben zo boos op mezelf. Hoe heb ik zoiets kunnen doen", vraagt Max zichzelf hardop af. "Ik moet alles even gaan analyseren, want ik weet het nu ook nog niet, mede omdat ik dit nog nooit eerder zo heb meegemaakt. Het is gewoon zwaar klote."

Keerpunt carrière

Waar Verstappen deze dag dus héél snel wil vergeten, wordt er op Twitter juist vrij positief gereageerd op de foutjes van Max. Vooral zijn opmerkingen ná de race geeft men moed. Een Nederlandse F1-kenner geeft aan dat dit wel eens het omslagpunt kan zijn voor Max in zijn carrière en hij vergelijkt deze dag met de race van Ayrton Senna in Monaco 1988.

Social
Social

Reacties