Autobahn

Max Verstappen en Daniel Ricciardo niet blij met Renault

De vijfde en zesde startplek voor Red Bull Racing kunnen de twee coureurs van het team maar matig bevallen. Zowel Max Verstappen als Daniel Ricciardo had na de kwalificatie commentaar op de Franse krachtbronleverancier.

Vanmorgen vroeg haalden Max en Daniel het maximale uit hun auto. Voor de Australische coureur was het aanvankelijk nog spannend of hij wel mee zou kunnen doen: hij had nog geen motor. Het exemplaar dat de afgelopen Grands Prix in de RB14 zat, was in de laatste vrije training geploft. Daniel kwam met een vlammende uitlaat naast de baan te staan. 

Motorwissel

Strategische chef Helmut Marko besloot meteen dat er een verse unit in de achterbak van de auto gehangen moest worden. Het team van Red Bull Racing liet daarbij meteen zien dat ze echt goed zijn in hun werk: met drie minuten speling was de auto klaar om een ronde te zetten die net genoeg was om door te gaan naar de volgende sessie. Daar stond Ricciardo uiteindelijk weer bij de top 6.

Toch is die plaats niet waarvoor Dan en Max naar China zijn gekomen. De Renaultmotor biedt nog steeds niet voldoende power. Verstappen liet dat tijdens de sessies duidelijk weten door over de radio te klagen over de motor. 

Verstappen gaf aan dat hij op de rechte stukken het gevoel had dat de auto inhoudt: "Het gat op de rechte stukken was een beetje groter dan we hadden verwacht voordat we hier kwamen." De berichten over de radio, die voor iedereen te horen zijn, hadden een doel: Renault onder druk zetten.

De plof van Ricciardo hadden ook een effect op de eeuwige glimlach van the Honey Badger: zijn 'window of optimism reduces'. Dat is heel wat: Dan is altijd blij en geeft aan dat hij toch op meer had gehoopt. Nu zijn ze weer terug bij af, lijkt wel: "Unfortunately it's a little bit familiar territory. We've had our ups and downs for the last few years, so this is not new to me."

Bahrein

In Bahrein had Ricciardo te kampen met een falend onderdeel in de motor, waardoor hij uitviel. Verstappen had een probleem in de kwalificatie. Afgelopen week leek het alsof teambaas Christian Horner zijn pupil liet vallen door te stellen dat Max zelf een fout had gemaakt waardoor hij de baan afschoot. Nu blijkt hij -naar eigen zeggen- verkeerd te zijn vertaald: Horner denkt nog steeds dat er een probleem was met de auto die niet goed schakelde en een probleem had, waardoor Verstappen de baan af vloog. De vingers wijzen dus toch in de richting van Renault.

Reacties

Manus Olie 14-04-18 | 17:23 | 4

Max had nooit moeten bijtekenen bij Red Bull.
Maar ja, da's allemaal achteraf gelul...

ZiekeGarnaal 14-04-18 | 18:12

Nee hoor, dat zei ik ook al voor en toen hij bijtekende. Hij is voor het geld gegaan, en heeft veel te snel getekend. Als hij even gewacht had, was een plek bij Ferrari of Mercedes vanzelf gekomen.

Hij maakt exact dezelfde fouten als z'n vader, wat dan wel weer grappig is. Z'n vader wordt in NL onderschat qua F1 rijden, dat was ook een dijk van een chauffeur, maar kon niet omgaan met minder materiaal, niet doseren, waardoor hij teveel vroeg van z'n materiaal, en het kapot reed. En z'n vader maakte ook consequent de verkeerde teamkeuzes.

De geschiedenis lijkt zich te herhalen. Max kan niet omgaan met minder materiaal (doseren) en maakt verkeerde teamkeuzes.

Laten we hopen dat de overeenkomsten hier stoppen, Max gaat leren, en RB volgend jaar met Honda wél wat kan presteren.

sweedminder 14-04-18 | 20:31

Als hij even had gewacht dan was een plek bij ferrari of mercedes vanzelf gekomen....... als ferrari of mercedes max graag binnen hadden willen halen dan was het al gebeurd... max is ondanks zijn jaren in F1 nog steeds jong en zal op enig moment toetreden tot het team ferrari of mercedes.... maar zieke garnaal zijn mening lezende over vader jos zal dat moment ook wel het verkeerde zijn..

ZiekeGarnaal 14-04-18 | 22:20

Vaders Jos had een jaar moeten gaan testrijden bij Benneton destijds. Dat was toen een topteam. IPV. daarvan koos hij ervoor te gaan rijden bij een subteam. Het gevolg, is bekend. Geen Jos Verstappen meer. Wat doodzonde was, want volgens mij was Jos niet veel minder dan Max. Ook een regenkoning.

CamaroHans 14-04-18 | 23:44

Volgens mij is Jos gewoon teammaat van Schumacher geweest. Dat was ook gelijk zijn pech, hij was teammaat van de beste coureur aller tijden op zijn hoogtepunt. Benneton had ook maar net genoeg geld om één auto goed aan te kleden, en dat was niet die van Jos (begrijpelijk ook wel). Jos heeft onwaarschijnlijke dingen laten zien met auto's waar dat eigenlijk niet mee kon. Maar achterin blijven rijden om de boel heel te houden is ook geen ticket naar de topteams. Uiteindelijk heeft Jos z'n manager niet hetzelfde werk geleverd als dat Jos wel voor z'n zoon heeft kunnen doen.

redanx 14-04-18 | 17:50 | 1

Maxje moet eens iets laten zien. Inhalen als hij weer eens achter alle langzame auto’s wordt gezet telt niet mee.

De “vertalingsfout” is echt grove onzin. Horner praatte Engels met de Engelse pers... . Hij is gewoon door Marko teruggefloten, die z`n Maxje beschermt. Maar goed - Marko kijkt gewoon op een oog heel slecht... .

ZiekeGarnaal 14-04-18 | 18:13

Inderdaad, het is dik gelul. Er zijn 2 onvertaalde Engelse interviews waarin Horner exact zegt dat het Max z'n fout was, in niet mis te verstane of verkeerd vertaalde bewoordingen. Dat hij er nu zo op terugkomt, is jammer, staat ie behoorlijk mee te kakken.

Umberto die trotzoni 14-04-18 | 17:52

Horner trekt de keutel snel in want Ricciardo, is nog onbetrouwbaarder qua (auto)prestatie en nu dat hij naar het schijnt de hielen gaat lichten wil hij niet het risico lopen dat ook Max er van tussen gaat, en dat hij inene 2 nieuwe toprijders moet zoeken.

Wekkertje 14-04-18 | 19:04

Tja, RB14, nog een hoop inhaalwerk te doen voor de RB18 ....
En volgend jaar met Honda ??

ZiekeGarnaal 14-04-18 | 19:24 | 1

Die motor is toch goed genoeg om in de 2e ronde tegen Hamilton aan te rijden. Langer dan 2 rondes hoeft ie het niet vol te houden.
[/afzeikmodus uit, fanboy modus aan]

rolandet 15-04-18 | 00:12

:-)

Tapioca pudding 14-04-18 | 20:17

Die auto was toch goed in the long run en niet in de qual? Waarom. Op ineens zo verrast doen?

prakkie 14-04-18 | 22:20 | 2

heh.. "niet blij met Renault". Tja, wie eigenlijk wel? Het is en blijft slechte franse meuk die nu eenmaal snel kapot gaat.

netniet 14-04-18 | 22:54

4 auto's in de top 10 en 6 in de top 14. Het moet nu nog wat rapper.

pedro300 15-04-18 | 09:28

misschien dat fi leiding ff naar ssjoemelsoftware moet zoeken bij de germans.

Jan-Joris-Jaap-Joop 14-04-18 | 22:20

Max moet gewoon morgen een podium pakken. Lukt dat niet? Jammer dan en later misschien beter.

Basjuh84 14-04-18 | 23:08

Het is zo jammer dat Ricciardo altijd zoveel van zijn materiaal vraagt. Altijd alle kerbs pakken, teveel risicos nemen. Nee, Daniel kan beter nog een paar jaar oefenen en meer ervaring opdoen.... of wacht...

Reageer