Autobahn

Formule 1 vertraagt komst livestreams nog wat meer

Nog even over streamingdienst van Liberty Media. De Formule 1-eigenaar zou dit jaar de beelden zelf gaan uitzenden, maar na twee Grands Prix is er nog niks. Nu is er nieuws: de streams komen dit weekend opnieuw niet, en de volgende Grand Prix ook niet.

Met veel trots presenteerde Formule 1 onlangs het bericht dat ze dit jaar flitsende livestreams zouden gaan bieden van de races. Nu we twee Grands Prix onderweg zijn heeft nog niemand een minuut ervan gezien. Okay, in Nederland waren we sowieso al uitgesloten van het bekijken, maar ook de rest van de wereld heeft nog niks gestreamd.

Barcelona

Ook de derde race, dit weekend in China, gaat niet via het internet de wereld in: de streams zijn nog niet klaar. Gelukkig is er nu wel een definitieve startdatum gemeld. Vanaf het weekend in Barcelona kan je als abonnee kiezen welke camera je bekijkt en welk commentaar je erbij wilt horen. Tja, als je toch vertraging hebt, kun je het maar beter meteen goed aanpakken en de start nog wat verder naar achteren schuiven. 

"Until that time, Formula 1 will continue to run a closed beta version of the service to a small subset of fans for viewing and testing during the upcoming Formula 1 2018 Chinese Grand Prix and Formula 1 2018 Azerbaijan Grand Prix." De dienst komt in eerste instantie alleen beschikbaar voor kijkers op een computer, en daarna volgen de mobiele devices pas: "F1 TV will initially launch on desktop. Apple, Android and Amazon Fire mobile and tablet devices will launch shortly thereafter. By summer, the service will also be available to fans on Amazon Fire TV, Android TV and Apple TV."

Tot die tijd kun je de €8 abonnementsgeld per maand in je zak houden. Het is te hopen dat je als abonnee ook kunt kiezen om de verschrikkelijk Amerikaanse theme song die dit seizoen is ingevoerd ook uit kunt zetten.

Reacties

loze stijl 13-04-18 | 17:31

Ah, ik snap het... voor die €8/mnd moet je de wedstrijd ook nog zelf gaan regisseren.
Ik dok wel €6 per te kijken wedstrijd bij Ziggo Sport via mijn KPN abo..
Eerdere jaren voldeed Totalsportek heel aardig als gratis alternatief maar dat raakt steeds meer vervuild met malafide streams.

ZiekeGarnaal 13-04-18 | 17:36 | 2

Hoezo geen F1 stream? Er zijn genoeg goede kwaliteit HD F1 streams, waarbij je kunt kiezen uit commentaar van BBC, Sky of Ziggo. Laat liberty dat abo lekker houden, het kwam toch al niet in NL.

Duffe 13-04-18 | 17:42

*Zucht*... lezen is moeilijk heh?

ZiekeGarnaal 13-04-18 | 21:45

*zucht* inhoudelijk commentaar geven is moeilijk he? Waar bazel je over gast. Mijn reactie klopt 100% en uit niets blijkt dat ik niet goed gelezen zou hebben. Het punt is dat er AL LIVESTREAMS ZIJN. Ook al zijn die niet van Liberty. En die functioneren prima, daar heb je geen EUR 8 abo voor nodig zodat je camera's kunt kiezen. Om nog maar te zwijgen over dat het er A) nog niet is en steeds uitgesteld wordt, en B) niet in NL beschikbaar zou komen.

Dus nogmaals.. waar bazel je over?

Wekkertje 14-04-18 | 07:23

Pluk het gewoon zelf lekker van de satelliet. Je gelooft het niet maar F1 wordt ook gratis uitgezonden (en zonder haperingen) door o.a. Channel4 HD en RTL Television.

BonanzaNLD 14-04-18 | 14:35

Ik wil Olav Mol graag uitschakelen

Reageer