Autobahn

VIDEO. Zo springen monteurs met een S63 AMG om

Wie zijn 500+ pk-auto naar de garage brengt, hoeft niet de illusie te hebben dat het personeel hem met fluwelen handschoentjes behandelt. De eigenaar van deze S63 was ondanks dat nog steeds pissig toen hij zijn eigen dashcambeelden terugzag.

Als we bovenstaande video kort samenvatten: er wordt 90 minuten gefactureerd voor 10 minuutjes werk, het personeel - dat zich onbespied waant - maakt de klant lekker respectloos voor kale neet uit, terwijl het zijn peperdure auto gebruikt voor een ice cream run. Ondertussen worden werkorders niet gelezen. Dat je geen twee fatsoenlijke zinnen aan elkaar kunt rijgen maakt niet zoveel uit: zo lang je als praktisch opgeleide je werk maar doet zal dit de klant worst wezen.

Overigens moeten we zeggen dat er met de auto qua rijgedrag nog alleszins rustig wordt omgesprongen, dat hebben we wel eens anders gezien. Wel beweert de eigenaar dat de monteur met 50 km/u over een stoeprand klapte, wat niet waar is: hij deed nog geen 40 km/u op het moment dat zijn wiel het licht opgehoogde randje raakte, en als je velg daar al van breekt moet je een betere wielenleverancier zoeken.

Deslaniettemin: als je je auto met ijsvlekken terugkrijgt en dan ook nog de beelden erbij bekijkt, kunnen we ons voorstellen dat je niet vrolijk wordt. Onze tip: noteer altijd je kilometerstand voordat je de sleutels afgeeft, en als je een dashcam hebt: laat deze filmen. Sommige auto's, waaronder de Corvette C7, hebben bovendien een concierge mode, die uitkomst biedt tegen monteurs en valet parkers met lange vingers en/of een zware rechtervoet. Oh, en nog één ding: wij zouden onze dure auto niet graag door de krasstraat halen. Kan dat schoonmaken niet gewoon met de hand?