Autobahn

Porsche begint eigen bergbestormklasse

Porsche heeft ontdekt dat een berg opracen heel tof is, dus beginnen ze een eigen klasse op basis van de Cayman GT4 Clubsport. Ze zullen met acht auto's starten tijdens de hill climb van Pikes Peak op 24 juni 2018.

Porsche heeft een eigen klasse in het leven geroepen voor de Pikes Peak Hill Climb van 2018. Deze wordt geracet met verschillende Porsches: de Cayman Clubsport GT4, Clubsport MR en IMSA Continental Tire SportsCar Challenge GS-spec Clubsport. De fabrikant begint met acht auto's die gevuld worden met invite-only mensen. Waarop geselecteerd wordt heeft Porsche niet laten weten, dus we hopen nog steeds op een uitnodiging. 

Als genodigde kunt u natuurlijk het nodige verwachten. Fabriekscoureur Romain Dumas zal aanwezig zijn om de nodige tips en trucs te geven, en Pikes Peak veteraan Jeff Zwart zal de coureurs trainen in de auto's zodat alle Caymans schadeloos de finish zullen halen. Romain scheurt zelf in een elektrisch prototype van Volkswagen de berg op. Iets wat tegenwoordig blijkbaar heel normaal is.

Volgens Porsche is het uitstapje naar een bergbeklimming eigenlijk een stap terug naar de roots van het merk."The first race win of any kind for Porsche came in 1948 at a hill climb shortly after the Porsche No. 1 rolled out of the small shop in Gmünd, Austria. Many of our victories since have come at hill climbs with some of our greatest drivers like Vic Elford and Romain Dumas. So, it is only natural that we participate in the greatest of American hill climbs, and possibly the most famous in the world, Pikes Peak," vertelt de uber bergsturmfuhrer grote baas van Porsche Motorsport North America, Daniel Armbruster.

Ook is de nieuwe klasse zeker geen eenmalig ding, de Duitsers zijn van plan de klasse in de toekomst verder uit te breiden. Of de Caymans ook andere historisch significante bergen zoals de Kehlstein mogen beklimmen weten we nog niet. 

Reacties

Lt-Kol Kilgore 06-04-18 | 11:51 | 3

ok de millieu jongens zullen er wel iets op tegen hebben, maar de Alpen (en niet alleen de Alpen) liggen vol geweldige passen om op en ook af te rijden. Nooit begrepen waarom er bvb geen Timmelsjoch of Grobsglockner race is. Een dagje onbeperkt tussen de koeien de berg opjakkeren en er weer af met alles wat vier of 2 wielen heeft.

BozeHenk 06-04-18 | 12:36

hey niet discrimineren richting driewielers he! ik wil best wel een reliantje een berg af zien rollen

Lt-Kol Kilgore 06-04-18 | 13:32

Klimaatneutrale bakfietsen mogen overigens ook meedoen.

CamaroHans 06-04-18 | 13:49

Hoho! Ze gaan ook elektrisch naar boven hoor! Dus qua milieu zit dit gewoon helemaal goed. En als ze weer naar beneden rollen kunnen ze met de daarmee weer opgewekte stroom een opvanghuis voor vluchtelingen verlichten.

Sjaak_Balboni 06-04-18 | 12:42

Lijkt me prachtig. De Bergsturmgruppe Porsche, met het Spezialeinsatzkommando Cayman onder leiding van Bergsturmsonderkommandoführer Dr. h.c. F.A. Porsche. Sign me up.

Tazio 06-04-18 | 20:23

Hahaha. Bergbeklimmen met Porsches. Die Gt4's en GT3 excelleren daar nu niet echt in:
youtu.be/XIoLreSODMY

Duffe 07-04-18 | 00:02

"Welke Porsche rij jij? -Oh gewoon, de IMSA Continental Tire SportsCar Challenge GS-spec Clubsport."

Jezus wat een naam.

Reageer