Autobahn

De moeder aller Grands Prix gooit de kont tegen de krib. Niks geen Grid Kids op de met poen geplaveide straten van het vorstendom aan de Middellandse Zee. De prins wil gewoon lekkere wijve kijken.

Regel één van zakendoen in Monaco is: wat de prins wil is wet. Dus als de prins roept dat hij Grid Girls wil, dan komen die meisjes er. Waar de Melbournse organisatie braaf een stel Grid Kids bestelde om de plaatsborden omhoog te houden en we van Bahrein ook niet echt verwachten dat ze een feministische inslag hebben, daar is Monaco tegendraads.

De Grote Prijs van Monaco (het enige onderdeel van de Formule 1 dat ertoe doet in de Triple Crown of Motorsport) wordt al sinds het begin van koningsklasse verreden op de straten van het prinsdom. Ieder jaar waren er Grid Girls en die zijn onderdeel van de glamoureuze omgeving, behalve in 2015, toen met Grid Boys geëxperimenteerd werd. Het was geen succes. Probeer immers maar eens door de ministad te lopen zonder te struikelen over de aantrekkelijke dames.

ACM

De president van de ACM (Automobile Club de Monaco), Michel Boeri, vindt het maar onzin wat de preutse Amerikanen hebben verzonnen. In Nice Matin vertelt hij: "De meisjes zijn er gewoon bij. Het zijn studenten van de modellen- en communicatieopleidingen die bij ons stagelopen tijdens de Grand Prix. Dat doen ze in het kader van hun studie en dat heeft dus niets te maken met het onderdrukken van vrouwen. Bovendien worden ze betaald en verlangen wij een exemplarisch gedrag van ze. Ze zijn elegant en ze zijn het visitekaartje van Monaco. Dus ze staan er gewoon bij, al dan niet met het nummerbord in hun handen."

Helaas voor de Prins en zijn motorsportpresident hebben zij op de grid niets te vertellen, dus daar komen de Amerikanen met hun kindertjes in beeld, maar op alle andere plaatsen zullen de Monegasken toch hun eigen dochters naar voren duwen als representanten van de tijd dat alles nog goed was in de Formule 1.

Rusland

Na Monaco heeft ook die andere schurkenstaat absolute monarchie raceklassieker leverancier van topmodellen zich kritisch opgesteld over het meisjesverbod: Rusland. Vicepremier Dmitry Kozak, om de lijntjes kort te houden ook voorzitter van het organisatiecomité van het Russische Grand Prix in Sotsji, denkt dat kinderen helemaal niet op een grid thuishoren: "Ze zouden alleen maar bang zijn. Hier geven we de voorkeur aan volwassenen. In alle vormen van autosport gebruiken ze vrouwen als reclamezuilen naast de auto's en dat gebeurt altijd in goede harmonie. Als we een akkoord weten te bereiken, zullen wij deze traditie in ere herstellen. Bovendien zijn onze vrouwen het mooist van allemaal." Dat laatste zullen ook de bezoekers van het Sass Café in Monaco onderschrijven.

Foto boven: © Martijn Steiner Lovisa / De Beeldunie

Hieronder nog een paar dames in Monaco

Omdat het kan nog een keer: de underboob-mevrouw

Voor de liefhebbers: zo zien grid boys eruit

Reacties

Sjaak_Balboni 06-04-18 | 12:40

Wat een heerlijk ordinaire foto. Geweldig!

hendrikjandetuinman 06-04-18 | 12:46

Underboob! WIN!
Enne, +1 voor prinsje en ome Vlad

Makro777 06-04-18 | 13:14 | 1

Die symbolische kraan achter die gridmatrozen, stijlvol.

bisbisbis 06-04-18 | 16:00

Wat op de foto nét niet zichtbaar is, is de Monegaskraan.

GifKikkert 06-04-18 | 13:23 | 2

Liberty Media: een F1 race in Monaco? Dat bepalen wij wel! Als monaco halfnaakte meisjes nodig heeft om mensen nog een beetje geïnteresseerd te krijgen in de race dan is het einde in zicht. Het is überhaupt vaak de saaiste race van het seizoen (en dat wordt dit seizoen dus helemáál erg) dus gewoon schrappen en vervangen voor een race op een circuit met minder poenerig publiek, meer ruimte voor echte fans, en veel meer ruimte om in te halen. Is voor de kijkers thuis ook veel leuker. Win win win.
Dan mogen de oversekste pubertjes die thuis te weinig aandacht krijgen gewoon zelf naar Monaco gaan om zich op het strand te vergeilen aan schaarsgeklede dames. Het is een autorace, geen missverkiezing.

Gregovic 06-04-18 | 14:04

Monaco saai? Qua inhalen misschien (en dit jaar eigenlijk wel zeker) maar het is altijd maar de vraag of de coureur op kop in de voorlaatste ronde de finish ook wel daadwerkelijk haalt. Zeker als er iemand op z'n nek zit is een klein foutje in Monaco al genoeg om de geblokte vlag niet te halen.

GifKikkert 06-04-18 | 15:42

Stiekem hopen op een crash hè, jij sneaky ramptoerist. Ben wel benieuwd of je in dat kader de halo een goede, of een slechte toevoeging aan de auto's vindt.

owikzegmaarwat 06-04-18 | 13:58 | 1

zitten ze te zeiken over grid girls want niet meer van deze tijd, sjw policor feministengezeik, maar kinderarbeid is dan opeens wel weer goed.

loze stijl 06-04-18 | 17:18

Liberty media zal toch niet hebben gedacht: Damn, die gridgirls kosten veuls te veul want wel $20/uur terwijl die kindjes genoegen nemen met pakje fristy en een gevulde koek?

Drs. Facts n Figures 06-04-18 | 16:35

Grid girls
Cheerladies
Victoria secret angels
Runway models
Mode bladen modellen
What's next?

Jezelf feminist noemen maar vrouwen haten die 'n baan hebben...?!

DuivelseKlootviool 06-04-18 | 17:22

Ik vroeg het mij al een tijdje af; wat als er nu een groep meiden op uitnodiging van een team in de pits rondloopt, en die toevallig lekker zijn en ik strakke pakjes zitten. Wat wil Liberty dan gaan doen? Die meisjes door de beveiliging weg laten halen?! Dat is óók geen goede PR.

Diotima 06-04-18 | 20:01

Vroeger (voor 2016) heetten ze nog gewoon pitspoezen, in plaats van 'grid girls'. Blijf met je handen van onze pitspoezen af! Leve onze taal!

Henri66 06-04-18 | 21:35

Tja, Max kreeg ook kinder champagne.

Reageer