Autobahn

Haas als de kippen bij oplossen pitstop-problemen

Tijdens de eerste Grand Prix van het Formule 1 seizoen ging het niet helemaal naar wens in de pitstraat bij Haas. Ze draaiden wielen niet goed vast waardoor beide coureurs uitvielen. Haas heeft naar eigen zeggen het probleem nu aangepakt.

Het drama voor team Haas, waardoor er niet alleen bij ons de nodige alu-hoedjes tevoorschijn getoverd werden, behoort nu echt tot het verleden. Volgens teambaas Günther Steiner zijn er wat mensen naar huis gestuurd wat wijzigingen in het team doorgevoerd waardoor wielen voortaan wél goed vastgedraaid worden. 

"We hebben binnen de pitcrew enkele personen omgeruild. Niet omdat er in Melbourne mensen de fout in gingen, maar omdat sommigen hun zelfvertrouwen zien terug moeten te vinden. Als we hetzelfde zouden blijven doen, is de kans op fouten groot", vertelt de baas. 

Daarnaast draait de pitcrew wat extra oefensessies als voorbereiding op Bahrein. Dit betekent dat het team nu weer evenveel oefent als voorgaand seizoen. Voor Australië hadden ze het aantal namelijk omlaag geschroefd. Pijnlijk. En hoewel oefening perfect maakt en dit de snelheid zou moeten verbeteren, zet Haas de pitstopsnelheid toch op een tweede plaats. 

Steiner heeft namelijk nog een extra laatste check toegevoegd. Een extra mannetje controleert bij het plaatsen van de wielen of alles wel goed gaat. Is dit niet het geval, dan grijpt hij in en vertrekt de auto niet. Normaal staan er drie man klaar voor een bandenwissel, maar nu zijn dat er vier. "De wielen moeten gewoon goed vastgezet worden. Zelfs als het een halve seconde langer duurt," aldus Steiner. 

Wij zijn vooral benieuwd naar de reactie van Ferrari. Zij zullen ongetwijfeld minder blij zijn met de aanpak van Haas.

Reacties

DekselseKlootviool 05-04-18 | 18:15 | 2

KwikFit heeft hier de oplossing al voor. Als je daar banden laat verwisselen, moet je als eigenaar met de monteur mee, en dan toekijken hoe de monteur de wielmoeren 'natrekt' met een momentsleutel. Zodat er geen discussie is over of alles vast zat.

Lijkt mij voor Haas ook prima. FF uitstappen en met de monteur een rondle lopen terwijl hij de wielen natrekt.

Harry Turtle 05-04-18 | 19:06

De laatste keer dat ik bij de Kwikfit was, moest ik ook met de monteur mee. Om hem uit te leggen hoe zijn krik werkte.
Nooit meer.

Wekkertje 05-04-18 | 20:16

Krijg je er dan ook een tabel bij met hoeveel Nm de de boel aangedraaid moet worden ?
Heb hier laatst nog de bouten van Aygo met een pijp van 75cm moeten los 'draaien'.

kolonel-knalpiemel 05-04-18 | 20:00 | 3

"maar omdat sommigen hun zelfvertrouwen zien terug moeten te vinden."
Goeiedag wat een zin...

Wekkertje 05-04-18 | 20:18

Automatische vertaling. Ondertiteling is vaak ook lachen. Vooral bij technische programma's.

Jan-Joris-Jaap-Joop 05-04-18 | 20:40

Is goed Vlaams.

XaleX_2 06-04-18 | 01:30

Ik gebruik vaak dezelfde foute zinsopbouw. Ik voel me thuis dus :)

issieookweer 05-04-18 | 22:24 | 1

"Normaal staan er drie man klaar voor een bandenwissel, "...... Drie man voor vier banden. Dat gaat natuurlijk altijd goed. Of is F1-racen met trikes nu eindelijk eens toegestaan?

Elmauro 06-04-18 | 06:40

3 per band

XaleX_2 06-04-18 | 01:27

Zo'n pitstop voor de pit crew is een beetje hetzelfde als voor een muzikant die een compositie of een techniek in zijn vingers moet krijgen. Het draait vooral om muscle memory en niet om focus of talent. ... Zeg ik dan als oud-musicus.

Reageer