Autobahn

Opnieuw vertraging voor streamingdienst F1 TV

Het met veel nieuwsgierigheid verwachte F1 TV komt eraan, alleen niet in Bahrein. Voor de tweede race op rij moet de streamingdienst worden uitgesteld, omdat men hem nog niet rijp acht voor een grote uitrol.

In Bahrein, waar een ongemeen spannende strijd wordt verwacht tussen Lastname en Lastname, zal de dienst nog steeds niet opgetuigd zijn. Kennelijk kwamen er bij de beta-tests nog steeds te veel issues naar voren. Dit vond Bild uit, dat bij navraag een korte maar duidelijke reactie kreeg van de F1: "Het zal zo spoedig mogelijk operationeel zijn. Nog niet in Bahrein." Vooralsnog staat er inderdaad alleen 'coming soon' vermeld op de F1 TV-site.

De verwachting is nu dat de grote lancering in China komt, en dat is al over een week. Met Bahrein-China beginnen we namelijk aan de eerste van wat in totaal zes back-to-back raceweekenden worden dit jaar. Om alvast in de stemming te komen voor de woestijnrace, die zondag om 17:10 uur van start gaat, produceerde de F1 alvast een hippe, booming, frisse, snel gemonteerde wubba-lubba-dub-dub-video, met hierin de belangrijkste snippets uit Australië.

Overigens is de vertraging voor Nederland geen ramp: wij staan niet op de lijst van landen die de eer hebben gebruik te kunnen maken van het Netflix-achtige concept.

Reacties

XaleX_2 05-04-18 | 17:44

Ze zullen er niet mega rijk mee worden, want na de race staat die stream gewoon ergens online en kan je het gratis bekijken.

Bernini 05-04-18 | 18:07

Dat de streaming dienst hier (nog) niet operationeel komt, is niet zo'n ramp vanwege de reden die XaleX_2 geeft, en had ik ook niet verwacht aangezien Ziggo in NL de rechten heeft, en dit een dochterbedrijf is van wat uiteindelijk Liberty Global is. Daarmee zouden ze zichzelf wellicht te veel in de vingers snijden. Persoonlijk keek ik meer uit naar het archief aan beeldmateriaal wat gepubliceerd wordt, ik hoop toch echt dat dit ook in NL op korte termijn beschikbaar komt.

DekselseKlootviool 05-04-18 | 18:18 | 1

Ziggo heeft de shit nu geloof ik eindelijk voor elkaar met een silverlight-vrije site (HTML5) en de app, die eind vorig seizoen al redelijk begon te werken. De rest van het jaar was het drama, die silverlight site kon de capaciteit niet aan en de app werkte meer niet dan wel. Ik heb vorig jaar dus via 'gratis' streams op internet gekeken, die gewoon prima werken.

Wat een amateuristisch gepruts is dit van Liberty Global. Geef mij één server met een capture kaart, en ik heb voor het eind van de dag, de stream draaien voor je. En ja, ook op een manier dat de te verwachten hoeveelheid mensen er gebruik van kunnen maken. Dat laatste is geen kwestie van techniek, maar van budget.

De_Rokjesman 06-04-18 | 05:54

De stream weekend maken kan iedereen, het is de DRM laag die het pittig maakt. Niet alleen de encryptie maar ook dat alleen geauthoriseerde clients verbinding met het CDN kunnen maken.

loze stijl 06-04-18 | 06:31

Dan blijven we voorlopig maar even kijken via totalsportek.

Reageer