Autobahn

BMW, Mercedes vooral dupe van Chinees-Amerikaanse handelsoorlog

Bent u ooit eens met de haren bij een conflict gesleept waaraan u part noch deel had? De Duitse auto-industrie wel. Als de strijd tussen de VS en China escaleert gaan vooral zij de pijn voelen. Bedankt, Donald!

In een reactie op voorgenomen Amerikaanse handelsbelemmeringen stelt China voor een (extra) importtarief van 25% op Amerikaanse auto's in te voeren. Of, beter gezegd: auto's die made in America zijn. Nu mag u drie keer raden waar de dikke BMW X5's en X6'en waar China dol op is worden gemaakt. Juist.

Sinds jaar en dag produceren de grote Europese autofabrikanten ook op het Amerikaanse continent: Volkswagen heeft een fabriek in Chattanooga, Tennessee; BMW's faciliteit in Spartanburg, South Carolina, heeft 9.000 man in dienst die de X3 t/m X7 maken, en is de grootste fabriek van het Duitse merk wereldwijd. In Tuscaloosa, Alabama tot slot, schroeft Mercedes-Benz onder andere GLE's, GLS'en en C-Klasses in elkaar. 

Nu exporteert VW weinig naar China, aangezien het er bijna alles lokaal produceert. BMW en Mercedes echter produceren hun grote SUV's uitsluitend in de VS, wat betekent dat zij het bokje zijn als V8-lover Trump en zijn Chinese evenknie Jinping de boel laten escaleren. De Amerikaanse industrie daarentegen zal veel minder voelen van een handelsoorlog: er zijn nauwelijks luxe-minnende Chinezen die genoegen nemen met de Amerikaanse plastic rommel, op een enkele SRT/Hellcat en Corvette na dan.

De enige Amerikaanse fabrikant die de pijn gaat voelen, is Tesla. Dat kon er ook nog wel bij...

Vrijheid is een volgekalkte Mercedes

Reacties

Dwergmaster 05-04-18 | 16:06

't gaat nooit gebeuren, maar een VS boycot zou niet slecht zijn voor de eigendunk van die mensen daar..

Lt-Kol Kilgore 05-04-18 | 16:32

Amerikaanse auto`s, nee dank u, dat koop ik zowiezo al niet, voor de shiit audio producten zou het jammer zijn, verder moet ik eens goed nadenken wat vandaar komt dat ik echt zou missen... al de rest komt toch uit china.

TuurlijkNiet 05-04-18 | 16:32

Amerikaanse auto fabrikanten moeten al heel erg lang een import tarief van 25% betalen. Gaat dat nu naar 50%? Net als een 15% import belasting in Europa..

Maar Mercedes en BMW kunnen die paar auto's bedoeld voor China natuurlijk ook in Europa in elkaar sleutelen..

small_town_dude 05-04-18 | 16:35 | 1

ik koop nooit meer een Amerikaanse auto! (nooit gedaan ook)

N3uk33nd 05-04-18 | 16:45

Ik wel, paar keer zelfs (Corvette, Camaro, TransSport, RamVan), maar intussen veel wijzer en hard afgeleerd.

Memek 05-04-18 | 16:42

Ja Merkel daar sta je dan met je automobiel reuzen. Alles voor de Deutsche Wirtschaft, daar heeft Trump ook dik kak aan.

Satria 05-04-18 | 17:56

BMW, Mercedes en wat nog meer? Of fout gebruik van de gebruik?

Jan-Joris-Jaap-Joop 05-04-18 | 21:23

Alsof de Duitsers ooit part noch deel hadden aan een conflict ... Duh!

owikzegmaarwat 06-04-18 | 01:53

wat een lief bmw meisje op de foto

Reageer