Autobahn

Pavarotti verliest zijn stem: Ferrari 488 trekt hybride op

Als Italiaanse tenoren het ene deel van de ziel van het land vertegenwoordigen, dan is de jankende motor van Ferrari goed voor de andere helft. Binnenkort is het afgelopen: ook de Cavalino Rampante gaat voor plug-in hybride en we hebben bewijs.

Tot nu toe reed een Ferrari alleen als je hem écht dwong op andere energie dan op gestampte dinosaurussap. Ook LaFerrari gebruikte zijn Hy-KERS-systeem voornamelijk om de auto nog wat sneller te maken. Deze Ferrari 488 waarmee de Italianen de laatste tijd testen op Fiorano, heeft blijkbaar een nieuw soort KERS aan boord dat er ook voor zorgt dat de auto geluidsloos kan optrekken. 

De eerste plug-in hybride Ferrari komt over anderhalf jaar op de markt. Volgens Sergio Marchionne test het bedrijf inmiddels al met auto's waarin de V8-motor wordt geholpen door elektrische systemen. Deze video kan daarvan een bewijs zijn. Het is echter te hopen dat Ferrari er uiteindelijk net als bij de LaFerrari voor kiest om de volledig hybride modus toch niet te gebruiken bij het optrekken.

Waarom zou je dat immers willen? Heb je een Ferrari die geen geluid maakt, dan kan je toch net zo goed Canta of Biro rijden? Verzoek aan de toekomstige kopers van een PHEVrari: schakel het systeem onmiddellijk uit. Bij voorbaat dank.