Autobahn

Elon Musk gaat Tesla Model 3's in elkaar zetten

Het eerste kwartaal van 2018 is voorbij. Voor Tesla betekent dit: time to face the music, want de wereld verwacht harde productiecijfers. Elon Musk zag deze en schrok zich waarschijnlijk het apelazarus. Dus wordt het tijd voor ingrijpende maatregelen.

Tesla en gemiste planningen, het is net zoiets als Nederlandse gouden schaatsmedailles op de Winterspelen: je weet dat het eigenlijk altijd gaat gebeuren. Anderhalf jaar geleden was de automaker er nog van overtuigd aan het einde van 2018 een half miljoen Model 3's geproduceerd te hebben, inmiddels is deze verwachting aardig naar beneden bijgesteld. Eigenhandig een auto ontwerpen en fabriceren blijkt gigantisch moeilijk te zijn, zelfs voor de briljante Musk en zijn can do attitude.

Volgens de grapevine heeft Tesla de zaken nog steeds niet op orde in Fremont, en dus springt de grote baas er hoogstpersoonlijk tussen. Ooggetuigen hebben gezien hoe Elon Musk (a.k.a. Ol' Musky) vorige week met een slaapmatje onder de arm de fabriek binnenging, sindsdien is hij niet meer buiten de muren gesignaleerd.

Doug Field

Musk zag natuurlijk al lang aankomen dat zelfs de naar beneden bijgestelde targets niet gehaald gingen worden, en dus heeft hij Apple-veteraan Doug Field van de troon gestoten. Dat beweert The Information, dat aangeeft dat Field, die sinds 2013 Tesla's senior vice president of engineering is, precies dat gaat doen: engineering. Musk zelf bekommert zich om de productie, tot nu toe ook een domein dat Field bestierde. 

Een Tesla-woordvoerder meldt: "Model 3 production is the highest priority at Tesla, so Elon is focusing his time there while Doug focuses on vehicle engineering". Naar verluidt heeft Ol' Musky een leger Aziatische sweat shop-bazen ingehuurd om het personeel te 'motiveren'. Wat precies de taak is van Peter Hochholdinger, de Audi-veteraan die vorig jaar werd aangetrokken om de productie op peil te krijgen, is ons niet helemaal helder. Volgens zijn LinkedIn is de ervaren Duitser nog steeds vice-president of production, maar kennelijk kan Musk het beter, want die neemt het voortouw.

Musk zelf liet zich gisteravond verleiden tot een 1-2 op Twitter met de auteur van het Information-artikel, iets dat mensen die de flapuit Musk een beetje kennen niet zal verbazen:

Social

Bovenstaande lijkt er op te duiden dat het water Tesla aan de lippen staat voor wat betreft de Model 3-productie. Volgens Bloomberg zit Tesla op 1.200 auto's per week, volgens een bron, die zegt zich te baseren op een interne mail van Musk, zit Tesla op 2.000 per week - ondanks (of dankzij?) een shutdown van vier dagen. Dit komt al redelijk in de buurt van de Q1-doelstelling van 2.500 per week.

We zijn erg benieuwd naar de ware cijfers, Tesla heeft voor de publicatie hiervan nog geen datum bekend gemaakt, maar doorgaans komen ze vlot na afloop van een kwartaal. Misschien vallen ze dit keer wel samen met een groots event waarop een spectaculair nieuwtje bekend wordt gemaakt. Een Tesla die ook kan vliegen ofzo. Of een Model 3 die 1.000 km rijdt op één lading. Hoewel: met het bereik lijkt alles wel snor te zitten.

Update. Tesla heeft de productiecijfers over Q1 bekend gemaakt. Lees ze HIER.