Autobahn

Rockster Steven Tyler verkoopt snelste cabrio ter wereld

"Don't want to close my eyes", zo zong Aerosmiths voorman Steven Tyler en dat moet je ook zeker niet doen als je in zijn auto rijdt. Want met ruim 400 km/u moet je je aandacht er wel bijhouden.

De ondertussen 68-jarige Tyler was in 2012 de eerste koper van een Hennessey Venom GT Spyder. De auto werd zelfs op zijn verzoek ontwikkeld, omdat de lange zanger moeite had met de krappe coupé. Om van de op een Lotus Exige gebaseerde supercar een cabriolet te maken moest het Amerikaanse Hennessey het model verstevigen en daardoor kwam de auto 14 kilo aan.

Die extra grammetjes worden ruimschoots gecompenseerd door het vermogen van 1200 pk dat uit 7,0 liter V8 komt. Die zorgt voor recordbrekende prestaties, waaronder het ultieme record: de snelste cabriolet ter wereld.

Vorige maand zette Hennessay een nieuw record met dit Amerikaanse pk-monster. Op een verlaten vliegveld noteerde het kleine opdondertje een snelheid van 427.3 km/u, waarmee de titel van de Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse werd verpulverd. Het ging daarbij wel om een nieuwere versie van de Venom GT Spyder die 1471 pk aan boord heeft. De supercar van Tyler zal dus iets lager toppen, al zal Hennessay hem ongetwijfeld voor je upgraden naar de nieuwe specificaties. Als je maar genoeg geld meeneemt.

Goede doel

En een ruim vermogen heb je ook nodig om de auto überhaupt in bezit te krijgen. Tyler verkoopt het snelheidskanon niet via een dealer, maar door een zelf georganiseerde veiling. Geïnteresseerden kunnen de hele maand nog een bod uitbrengen en de uiteindelijke opbrengst gaat naar het goede doel. Het openingsbod ligt al op 1,1 miljoen dollar (de prijs die Tyler in 2012 betaalde voor de auto) dus de lat ligt hoog. Gezien de zeldzaamheid van het model en de bekende kop die achter het stuur heeft gezeten, kan de prijs nog wel een paar ton stijgen. Dream on zal dus voor de meeste mensen gelden.