Autobahn

Assen gaat nu echt voor Formule 1 in 2020

Met het aanwijzen van een officiële promotor heeft het TT Circuit in Assen weer een belangrijke stap gezet om de Formule 1 naar Nederland te halen. Ook de gemeente en de provincie zijn nu aan boord bij de plannenmakers.

Vandaag presenteerden de gemeente Assen en de provincie Drenthe hun visie op de Formule 1 in hun omgeving. Het beeld: Formule 1 zou Drenthe in één keer op de wereldkaart parkeren. Provinciaal bestuurder Henk Brink is enthousiast over de plannen van het circuit: "Ik zie dit als een kans voor Drenthe. Samen met ons is heel Noord-Nederland enthousiast over de komst van de Formule 1. Het binnenhalen van de Formule 1 zorgt voor een geweldige economische spin-off in de regio. Het zorgt voor reuring en zet Drenthe in één keer op de wereldkaart."

De komst van de Grote Prijs van Nederland zou volgens de bestuurderen ook een geweldige economische trigger kunnen zijn. Alleen de komst van de race zou al 270 banen kunnen opleveren en aan hotelovernachtingen rekenen ze in hun rapport op twintig miljoen extra inkomsten per race.

Promotor

Nu ook de gemeente en de provincie mee willen doen, heeft het circuit meteen werk gemaakt van het binnenhalen van de nodige deals. De Stichting Nederlandse Grand Prix Foundation is door het TT Circuit aangewezen als promotor, dat wil zeggen dat zij zaken gaan doen met Formula One Management. Want hoewel Charlie Whiting van de FIA heeft gezegd dat een Formule 1 Grand Prix in principe mogelijk is in Assen, gaat de Formule 1 uiteindelijke zelf over de plaatsen die ze aandoen met hun circus. De Assenaren hopen de race op zijn vroegst in 2020 naar Nederland te halen.

Reacties

lsimon 23-03-18 | 18:55

Zo'n enorme spin off zal het niet geven. Als het voor een paar miljoen gerealiseerd kan worden, vooral doen hoor. Maar het is niet alsof buitenlanders massaal een weekje Drenthe gaan boeken om eens lekker van de Hunebedden en de lokale Zoo te genieten.
Bij Spa werkt het net iets anders omdat dat in de Ardennen ligt met veel wellness en sport, dat heeft uit zichzelf een grotere aantrekkingskracht,

DatInternetDingetje 23-03-18 | 19:03 | 3

man man man... economische spin off?

We spreken hier over EEN weekend per jaar.. EEN!
Zou er ook maar iemand zo gek zijn om een hotel (er zijn er veel te weinig in de omgeving) te beginnen voor dat ene weekend?

En Drenthe op de kaart? Dat staat het al, pannenkoek! Als er al iets op de kaart komt zal het Nederland in zijn algemeenheid zijn omdat het de Nederlandse Grote Prijs is, niet de 'Assen Grand Prix'.

Dit klinkt weer als zo'n hobby project van een paar ambtenaren die vol op het orgel gaan om gemeenschapsgeld op te branden.

Hoe graag ik ook zou zijn dat er een GP naar Nederland zou komen blijf ik toch van mening dat die op de juiste gronden naar Nederland moet komen. Niet omdat er een stel gestoorde ambtenaren gemeenschapsgeld tegen aan smijten, maar omdat het circuit en het bedrijfsleven de boel financieel sluitend kan krijgen.

waschera 23-03-18 | 22:21

De gemeente wil de Formule 1 wel graag, maar gaat er zelf geen geld in steken om het te gaan organiseren. Dit moet worden betaald door een eigen organisatie.

Sinclair 23-03-18 | 22:59

Misschien 1 wedstrijd, maar wel 1 dat even een hele leuke financiele piek geeft. En ik verwacht dat als het circuit F1 geschikt is er ook zo een open deur is voor andere grote klasses zoals de LeMans.

StevieK 23-03-18 | 23:15

Ooit gehoord van Brood & Spelen?

Als niks gemeenschapsgeld meer mag kosten, waar betalen we dan al die belastingen voor? De overheid moet juist dit soort grootschalige projecten organiseren, alhoewel het er dus op lijkt dat zij niet verder gaan dan alleen het verlenen van de vergunning.

elfenstein 23-03-18 | 19:10 | 1

Stelletje zure druiven hier, kan mij het nou verrekken hoe, door wie en met watvoor bullshit redenen die show hierheen gehaald kan worden. Als ze het voormekaar krijgen daar in drenthe is dat toch top? Die wellness komt er ook wel hoor, erachteraan. Het is er mooi genoeg voor daar, paar sauna's en bubbelbadjes in 't drentse bos, mooi bordje bij de ingang, lulverhaal over de oude druiden die na het hunnebeddenbouwen ook al daar op die spot kwamen relaxen en drugsgebruiken....
*emigreert naar drenthe*

slopertje 24-03-18 | 09:21

Wees welkom, elk "niet zure mens" is een aanvulling op ons van oorsprong uit het veen getrokken boertjes die een klomp gebruiken om te timmeren en waar witte wiev'n 's ochtends door de bossen zweven.

je postbode 23-03-18 | 19:45 | 1

Zat Nederlanders die naar de GP van Hongarije gaan en er dan ook een vakantie aan vastknopen. En wat heeft Hongarije en de omgeving van het circuit daar voor boeiends?

Ze mogen dan wel met spoed de A28 verbreden, want dat gaat anders een complete hel worden, erger dan moto GP want veel minder motorrijders die naar dat circuit gaan.

Tom Aatje 23-03-18 | 20:53

"En wat heeft Hongarije en de omgeving van het circuit daar voor boeiends?"
Goedkope hoeren en goedkoop bier. Oh, en weinig Finnen.

Sjarrel Dorrel 23-03-18 | 21:06

Stichting Nederlandse Grand Prix Foundation? Klinkt als wat goedwillende amateurs door twee keer stichting in de naam te hebben. Voor mij voorspelt dat niet veel goeds als die met FOM moeten gaan onderhandelen.

DekselseKlootviool 23-03-18 | 23:06

Goh daar valt Bernhard ook door de mand met z'n grote bek dat hij de promotor is. Niet dus. Sukkel.

RugOp81 24-03-18 | 06:06

Heel slecht plan. Gewoon niet doen! Assen is heilige grond voor de motoren, F1 past daar ook gewoon helemaal niet (letterlijk en figuurlijk).
F1 hoort en moet in Zandvoort. En als dat niet lukt, kunnen we misschien nog Kranprie de Binnenhof nieuw leven in blazen.
Maar ik zou nog eerder Belgie bellen om te vragen of het mogelijk is om het grondgebied van Spa/Francorchamps voor een weekend te kunnen huren zodat we daar onze Nederlandse GP kunnen houden, dan te gaan rijden op Assen.

gabiballetje 24-03-18 | 11:45

Kost een paar miljard, maar dan heb je ook wat ?

Reageer