Autobahn

BMW M4 CS is voor meisjes. G-Power geeft 600 pk

Vrijwel iedereen zou intens gelukkig zijn als er een BMW M4 CS voor de deur staat te wachten. Toch is er een groep mensen die nog steeds niet voldaan is met 460 pk onder de rechtervoet. Daarvoor is G-Power er. Die pompen de boel verder op.

Standaard komt de zes-in-lijn waarmee BMW de M4 CS uitrust met 460 pk en 600 Nm. Die getallen brengen de auto in 3,9 seconden van nul naar honderd en gaan daarna door naar 280 kilometer per uur. Aardig, maar het is natuurlijk niet genoeg als je buurman dezelfde auto ook gewoon kan bestellen. Wie met een dergelijk eerste-wereldprobleem kampt kan zich melden bij G-Power. De Duitse tuners zijn gespecialiseerd in belachelijke getallen uit een BMW toveren (wat dacht je bijvoorbeeld van 1.001 pk uit de V10 van de E60 M5).

Voor de huidige M4 CS hebben ze in Brunsbüttel ook wat upgrades bedacht. De eerste stap is het verbeteren van de software in de motor. De chip van G-Power is -volgens G-Power- veilig genoeg en laat de olie- en koelwaterfuncties in de motor ongemoeid, maar geeft de motor veel meer output. Daarnaast hebben de tuners zelf een verbeterde turbo ontwikkeld: de schroefbladen van BMW worden vervangen door in-house gefreesde exemplaren die betere prestaties leveren en hogere toerentallen bereiken. Verder heeft G-Power een titanium uitlaatsysteem ontwikkeld en geïnstalleerd op de M4 CS.

Het resultaat van de tuningsactie is 140 pk meer uit de motor. Dat laat zich zien in een marginaal snellere sprint naar de honderd (in 3,7 seconden) en een veel hogere maximumsnelheid van 320 kilometer per uur. Om het allemaal af te maken voegen de tuners nog wat nieuwe onderdelen in de ophanging toe waardoor de auto volledig instelbaar is en idioot laag kan worden gezet. Als kers op de taart (taart op de kerst) hebben ze gesmede Hurricane RR wielen toegevoegd.

Wat ons betreft hadden ze die laatste wijzingen achterwege kunnen laten.

Reacties

Arietjuh 14-03-18 | 06:25 | 1

En dan met je petje achterstevoren op al revvend rondjes toeren door de dorpskern... Tof

Hanz der Schwanz 14-03-18 | 11:33

Als je dat in deze auto doet.... Ja tof!

Johnny66 14-03-18 | 09:07 | 3

Denk iedere keer dat ik bij autoblog ben . Ff wennen ... De Cs voor meisjes ? Nordschleife nurburgring . Ga eens een mooie tijd neerzetten . Kijken we daarna verder.

Jandecameraman 14-03-18 | 11:01

Ik geloof dat je het niet helemaal snapt.

Johnny66 14-03-18 | 11:40

pk''s zijn als tieten . We worden er helemaal wild van maar doen er zo weinig mee.

sweedminder 14-03-18 | 20:59

we kijken er graag naar... voelen eraan.... soms een luisterend oog... maar het optimale eruit halen blijft een probleem voor mmmmm bijna iedereen.

lekkeraustralie 15-03-18 | 15:43

Die kan hier mooi in de schuur. Raampjes open, achterklep..... de kippen vinden het vast geweldig, dus meer eieren. kippen=dames. Dus toch.....

Reageer