Autobahn

Mercedes onthult agressieve bandenkeuze voor GP Australië

Zojuist werd bekend hoeveel setjes van welk rubber de heren coureurs bij de seizoensopener in Melbourne tot hun beschikking hebben. Mercedes maakt met 9 setjes Ultrasofts voor Hamilton en Bottas de agressiefste keuze.

Net als vorig jaar wordt in Australië (al dan niet) gereden met de compounds soft, supersoft en ultrasoft, de hypersoft-band maakt zijn debuut pas in Canada. Iedereen heeft 13 setjes tot zijn beschikking, waarbij er voor degenen die in Q3 kwalificeerden 12 overblijven, aangezien zij hun laatstgebruiktesetje Ultrasoft moeten inleveren. 

De Mercedes-boys vangen aan met met 9 keer Ultrasoft, Hamilton neemt hier 3 keer supersoft bij, en slechts 1 setje softs. Bottas gaat voor twee van elk. Ferrari staat hier tegenover met een minder agressieve strategie: De renstal van Vettel en Raikkonen heeft als enige team 3 setjes soft, 3 keer supersoft en 7 keer Ultrasoft. Red Bull zit hier tussenin met een 2-3-8-keuze.

Bandenkeuze 2017

Kijken we naar de bandenkeuze van vorig jaar, dan zien we een zeer gemengd beeld. Waar tijdens de races erna de hardste compound vaak totaal genegeerd werd, maakten veel coureurs in Melbourne gebruik van de soft-compound. De gehele top 4 startte op Ultrasoft en wisselde daarna naar de Soft-band, Verstappen en Massa erachter kozen bij hun eenstopper voor de Supersoft-compound.

Pirelli heeft de banden dit jaar iets zachter gemaakt, en zegt grosso modo te mikken op races met tweestoppers. We zullen zien hoe dit zich in Australië manifesteert.

Reacties

DutchNinja 13-03-18 | 13:43

Het zou wel een hoop spanning terug brengen als ze dit seizoen elke race minimaal 2 keer naar binnen moeten voor nieuwe banden. Ik blijft het al een verschrikking vinden dat ze niet meer mogen tanken maar dat de banden nu zo "goed" zijn dat ze eigenlijk niet eens meer naar binnen hoeven vind ik echt een element uit de wedstrijd halen.

Reageer