Autobahn

Alpina levert de XD3 en XD4 met vier turbo's

Bent u van mening dat het huidige aanbod in BMW X3 en X4's een tikkeltje meer power nodig heeft, dan kunt u vanaf nu aankloppen bij Alpina,

De XD3 is gebaseerd op de BMW X3 en de XD4 is gebaseerd op de X4. Beide worden na aanpassing door Alpina aangedreven door een drieliter zes-in-lijn dieselmotor die zijn oorsprong ook vindt bij het Beierse merk. Het grote verschil is dat Alpina dit blok in een variant met vier turbo's levert. Daardoor produceert hij 388 pk en 700 Nm aan koppel. 0 tot 100 km/u tijden zullen rond de 4,6 seconden vallen. Een ritje over de Autobahn is met een top van 268 km/u snel afgerond. 

Maar er is meer: zo heeft Alpina de ophanging vervangen voor hun eigen sport suspension die bestaat uit elektronisch instelbare schokbrekers en kortere en stijvere veren. Ook heeft Alpina het XDrive systeem van een eigen softwarematige update voorzien. Dit alles zodat de zware SUV's een stuk makkelijker te behandelen zijn zonder dat het typische Alpina comfort verloren gaat.


Opties

Over typische Alpina dingen gesproken: de XD3 en XD4 rollen standaard op 20 inch velgen. De koper heeft de optie om deze te upgraden naar 22 inch versies die 15 kilo lichter zijn dan vergelijkbare aluminum velgen. Achter die velgen schuilt een standaard remsysteem tenzij dat niet gewenst is. Dit systeem kan namelijk ook vervangen worden voor een optionele grotere composiet schijven (395mm voor en 398mm achter) met remblokken die zijn goedgekeurd voor de racerij.

In het interieur draait het allemaal om luxe, luxe en nog eens luxe. De keuzelijst is hiervoor nagenoeg eindeloos. Wat de koper wil, kan hij krijgen mits er betaald wordt. Bestellen kan vanaf het tweede kwartaal van dit jaar. De auto zal dan begin 2019 geleverd worden want goede dingen komen aan degene die wachten.

Reacties

De musso linie 09-03-18 | 14:35

Als ik blind ben zou ik er misschien in willen rijden.

gauloisesbleu 09-03-18 | 15:59 | 1

Hoe of wat dan ook, het is en blijft een spuuglelijk hok.

CamaroHans 09-03-18 | 20:38

Ik vind hem wel mooi, het leer een klein beetje té wit misschien, maar zou hem wel aannemen.

Johnny66 09-03-18 | 16:46

BMW levert dit blok ook . In de 550 d met vier hoepels.

Johnny66 09-03-18 | 18:57 | 2

Zou inhouden dat alpina even een blok aanpast , turbo erbij . Echt niet . Laat dat aan bmw over , die hebben de kennis en pecunias.

CamaroHans 09-03-18 | 20:37

Als je vorige opmerking klopt (van de 550d), dan past Alpina de motor wel aan, maar gewoon met standaard BMW onderdelen. Dat is een klein beetje vals spelen natuurlijk maar strikt genomen hebben ze hem dan inderdaad aangepast.

Johnny66 10-03-18 | 09:11

Doet Alpina altijd . Autobahn vertelt hierboven dat Alpina er een turbo bij geplakt heeft . Dat is dus niet zo . Omvele redenen ook niet mogelijk voor een klein merk als Alpina.

B7turboC 10-03-18 | 14:33

Ik heb toevallig een oude b7, hiervan zijn echter de gietstukken van het uitlaatsysteem, het inlaatspuitstuk en gietaluminium delen met luchtkoeler een eigen ontwikkeling van alpina. Turbo is een standaard kkk27, echter de zuigers, motormanagement en vele andere delen zijn vervangen door alpina voor andere (geen bmw) merken.
Er zijn vele modificaties in het voertuig welke niets met BMW te maken hebben en wat het lastig maakt sommige delen te vervangen. Ook is de kop geflowed, nokas vervangen en diverse modificaties gedaan aan de body ( boor en zaagwerk) door alpina. Tegenwoordig besteden ze idd meer uit aan BMW omdat het efficiënter is maar dit wil niet zeggen dat dit niet door alpina is ontwikkeld er zijn dus weldegelijk onderdelen uniek aan deze auto's welke niet traceerbaar zijn in een (standaard) BMW. BMW heeft echter speciale onderdeellijsten voor de alpina modellen.
Alpina is echter een competatieve speler in de duitse autosport van oudsher wat je goed voelt als je zo'n ding rijd.
Hopelijk voegt dit iets toe, en idd deze XD modellen zijn ronduit lelijk, zoals de meeste SUVies..

Reageer